– Han virker mer fornøyd

 

Forrige søndag klinket Vital Vinter til med et toppløp og tok sin første seier på 15. starter. Da var det ikke rart trener og deleier Anette Andersen jublet.

– Det var veldig godt å se. Han har gått flere gode løp uten å være først. Nå fikk han endelig vise hvor god han var. Det var moro, forteller Andersen.

 

Hesten var et nest-siste-valg, men gikk tidlig til tet og holdt unna for Alm Kevin på mesterlig vis nedover oppløpet.

– Rangeringen i spillet er bare et tall for meg. Når det er sagt, han slo gode hester. Ikke bare Alm Kevin, for det var flere gode i løpet, understreker hun.

 

Hun overtok treningen av Moe Svarten-sønnen på slutten av fjoråret, og seieren på Jarlsberg var den første i hennes regi. Siden hun fikk inn hesten på stallen har hun nemlig gjort noen endringer.

– Jeg føler han har utviklet seg. Det har nok å gjøre med at vi har lagt om treningen litt for han. Vi har nemlig begynt med galopptrening i bakke et par ganger i uka, hvor enten. jeg eller min datter rir han. Det har han respondert veldig bra på. I tillegg går han mye ute, omtrent 12 timer per dag. Han være hest, og være seg selv, forklarer hun.

 

Disse endringene har slått bra ut og gjort til at hun ser endringer hos åtteåringen.

– Han virker mer fornøyd og det føles som at han har landet litt, for å si det sånn. Før kunne han være hissig å kjøre, men nå er han jo regulerbar. Det var jo en hest som kom godt trent fra Kjell, men et miljøskifte kan av og til gjøre godt. Det virker i hvert fall å ha slått godt ut på han, fortsetter hun.

 

Nå har hun planlagt to starter til: et løp på travparken i mars og samt start i påsketravet. Etter det ligger det an til at vallaken får en fortjent liten pause. Andersen har imidlertid nok å holde på med i stallen. Der står nemlig også Vital Vinters toårige lillebror Vital Aragon, en hingst etter Bork Odin.

– Jeg elsker å holde på med unghester, det er det aller mest morsomme. Det er en fin unghest, så får vi se hvordan det går. Det holder i hvert fall med to, for jeg får absolutt dagene til å gå rundt, avslutter hun med et smil.