– Savner løp på travparken

Det har ikke vært løp på travparken siden 14. desember, hvilket har tvunget områdets aktive til andre baner. Amatørtrener Vidar Finsådal medgir at det har vært en utfordring.

– Det er tungt å reise, det skal jeg ikke legge skjul på. I tillegg får vi ofte noen av de sene løpene, så da blir det veldig lange dager. Men jeg føler vi må holde hestene i gang også, medgir Finsådal.

  1. februar er årets første løpskjøring på travparken, og den dyktige amatøren fra Nodeland er klar på at da skal han bidra med hest.

– Det ser jeg frem til. Jeg savner løp på travparken. Quite Perfect har et løp der, så jeg stiller i hvert fall med en starthest, smiler han.

I mellomtiden blir det løp på Forus søndag for femårshoppa Quite Perfect (bildet). Den siste seieren kom tilbake i april i fjor, men hoppa har vært nærme flere ganger – noe raden 3-2-4-2-2-3 forteller alt om.

– Quite Perfect har vært flink. Hun mangler seieren, men som amatør er vi fornøyd med å være i pengene så jevnt og ofte som hun har klart. Det er jo ei hoppe som er god på mye og ganske allsidig. Hun har vært i nærheten flere ganger, men det har ofte vært et eller annet. Litt har det vært feil, eller så har det vært tillegg eller løpsopplegg. Men en seier snart hadde smakt godt, fortsetter han.

I hennes siste løp, på Forus, ble det en tredjeplass etter å ha startet fra spor åtte bak bilen. Denne gangen er forutsetningene litt bedre – men bare litt.

– Bakspor på sprint er jo håpløst for hennes del, hun er jo rask fra start også. Vi er veldig prisgitt de andre. Håpet må være at hun får et fint løp og at det blir tempo. Hvis hun da har en pollett igjen på slutten kan jo mye skje, påpeker han, og legger til:

– Men det er jo en utfordring med henne i løpet. Hun er litt pigg og bruker krefter unødvendig underveis. Jeg kunne godt ønske at hun var mer regulerbar. Det går dog heldigvis den rette veien, det er jo ikke alltid det gjør det med slike hester.

Innen starten på søndag skal imidlertid Finsådal til Jarlsberg onsdag. Da starter familiens fireåring Bigbrightfuture i et lavgrunnlagsløp i lunsjtravet.

 

– Det er en stor hest som har trengt tid. Den ble jo nesten ikke starter som treåring heller. Hun fikk en forkjølelse i jula. Jeg håper bare den ikke sitter i ennå. Vi får bare prøve litt og se hvordan det går. Det er uansett en hest som kan litt, men som sagt trenger hun tid, avslutter han.