– Morsomt å ha ei så god hoppe

Olaf Moldal fikk en kjempedag på Bjerke forrige lørdag da hans Øygard Stjerna vant i Vinterserien og rekordforbedret seg med over to sekunder.

– Det var stort med V75-seier. Nå ser man at hun duger litt, stråler en stolt eier.

Han hadde leid ut hoppa i flere år og tok henne tilbake i fjor sommer. Da sto hun med rekord på 1.30,8 og hadde ikke vunnet siden 2020. Forandringen frem til nå, på bare litt over et halvt år, har vært enorm med 5 seire på 12 starter og en rekordforbedring på 5,5 sekunder. Moldal er rask med å peke på to hovedpersoner for denne vanvittige utviklingen.

– Stjerna ble først leid bort til noen på Jæren og jeg tok henne tilbake i fjor sommer da hun var sju. Jeg så det var mer å gå på og at hun ikke helt hadde fått ut potensialet sitt. Ernst Karlsen så på henne og Øygard Stjerna sto hos han i fjor sommer. Han er jo flink med alternativ behandling og fikk henne oppe og gå. Så ble hun satt til Johan Kringeland Eriksen og han har gjort resten. Forteller man historien om Stjerna må Ernst og Johan nevnes. Ernst er jo grusomt flink, og Johan og stallen har også gjort en flott jobb. Jeg er veldig imponert over hvor flink Johan er. En meget god trener og fornuftig gutt, understreker han.

Han var litt overrasket, men samtidig skinner det litt gjennom at han hadde en følelse at dette var mulig.

– Jeg er jo litt overrasket, men samtidig visste jeg at hun er god. Dette var også det første sprintløpet hennes i karrieren. Det passer nok henne godt, for hun er grusomt startrask. Nei, det er morsomt å ha ei så god hoppe. Nå håper jeg bare hun holder seg skadefri og frisk. Tanken er at hun skal få gå løp så lenge hun selv har lyst, påpeker han.

Når karrieren imidlertid en dag er over, skal hoppa tilbake til Kylland og forhåpentligvis produsere nye «Øygard»-hester.

– Jeg driver jo litt med oppdrett og avl av hunder, kyr og selvfølgelig hest. Stjerna skal jeg ha tilbake når hun er ferdig med karrieren, og da skal hun i avl. hun skal være her så lenge hun lever. Jeg har hatt opphold noen år, men i år kommer det igjen føll her. Påls Tina er nemlig drektig med Tangen Bork. Historien om Øygard Stjerna er for øvrig litt spesiell. Jeg hadde mora og brukte gode hingster. Jeg har jo studert stammer litt og krysningen Åsajerven på Elding var jeg opptatt av. I 2014 fikk jeg et hingsteføll etter Åsajerven og Gjønni Perla, mor til Stjerna. Det føllet fikk imidlertid en infeksjon og overlevde ikke. Han døde etter bare noen dager. Så ringte Ola Martin Aasen meg at det var en ledig plass hos Åsajerven hvis jeg ville ha den. Det var imidlertid sent i bedekningssesongen. Veldig sent faktisk, så Stjerna er jo født i midten av juli, avslutter han.