Lykketreff at han ikke var solgt

Trygve Holtebekk kunne juble, sammen med bror Roar, over nok en seier til Lykkje Brage på travparken forrige lørdag. Arendalittene har vunnet mange løp med mange forskjellige hester gjennom årene, men vet godt å sette pris på hver seier. At den kom i V75 var ekstra gjevt.

 

– Det er ikke så enkelt å få en V75 seier, så det var moro. Nøkkelen var jo å holde den i rygg innestengt lengst mulig. Lykkje Brage hadde ikke noe taktomslag da den andre kom, men det holdt så vidt. Det var ikke store marginen, men det var nok. En seier er en seier, smiler Trygve Holtebekk.

 

Etter seieren står Lykkje Brage med seks seire og tre andreplasser på ni starter. Fireåringen har gått mot noe enklere motstand på Forus og travparken, men er åpenbart klar for å møte bedre hester.

 

– Det er jo dette de fleste håper og drømmer om. Vi har generelt kjøpt mer løpshester enn unghester, men har likevel hatt noen stykker. Dette er den beste unghesten vi har hatt, men det er et stykke til de beste i årgangen, fortsetter han.

 

At Lykkje Brage endte opp hos hos Holtebekk skyldes tilfeldigheter.

 

– I utgangspuktet ville vi ha en etter Moe Odin. Da fikk vi hjelp fra Terje Løvseth som gikk gjennom unghester og hopper drektige med Moe Odin. Da identifiserte vi flere muligheter og ringte oppdretter. De fleste var enten solgt eller ikke til salgs. Lykkje Brage var til salgs, men det var lykketreff at han ikke var solgt. Det var tilbake på høsten som åring, erindrer han.

 

Holtebekk er også inne i en annen superspennende hest. Femårige Hawk Eye ble handlet til Norge i desember i fjor etter bare en start. Da vant hesten greit, og i Norgesdebuten på Forus i begynnelsen av februar hadde han full kontroll.

 

– Det er en veldig spennende hest som vi ennå ikke vet så mye om. Vi har jo ikke hatt han lenge og kun sett han i ett løp. Han er fem år, så grunnen til at vi syntes han så spennende ut var at han sto hos Goop og helsøster som har tjent 6 millioner der borte. I tillegg resonnerte vi at Goop og eierne ikke hadde holdt på med den hesten så lenge om det ikke var noe talent der. Dem hadde vel litt tro på den hesten, så da tok vi sjansen. Men også den var det tilfeldig at vi kom bort i og fikk kjøpt. Igjen var Terje Løvseth sentral. Han ringte lurte på om vi var interessert. Han gjorde det han måtte sist, så får vi se hvor langt det rekker, kommenterer han.

 

Skal Hawk Eye eller Lykkje Brage bli best av hestene til Holtebekk-brødrene, ligger lista ganske høyt. Ronald Star herjet på norske baner for ca 15 år siden og kunne vært enda bedre hvis han hadde holdt seg skadefri.

 

– Jeg har vært eier siden begynnelsen av 2000-tallet. Ronald Star er nok den beste hesten vi har hatt. Vi kjøpte han fra Sverige i fireårssesongen og har vant mange løp for oss. Som femåring vant han vel 12 av 17 løp, og han ble også millionær. Dessverre ødela han seg i luftegården og fikk en brist. Han kom aldri helt tilbake til nivået han hadde før skaden, minnes han.

 

Selv om han ikke kjøpte hest før i dette årtusen, har Holtebekk holdt på lenger med hest.

 

– Jeg jobbet hos Kristen T Gundersen i fire år, men sluttet da han reduserte virksomheten. Tanken var at jeg skulle bare ta et halvt år etter gymnaset og jobbe før jeg begynte på studiene. Jeg ville bare jobbe litt før jeg begynte på seks nye år på skolebenken – men så likte jeg det så godt at det ble fire år, gitt. Da jeg sluttet hos Kristen var det imidlertid inn på veterinærhøyskolen for min del, avslutter han.