«Dørene åpnes»

 

De fleste har hørt beskjeden på buss eller tog: «Dørene åpnes». Lørdag gjelder det også Sørlandets Travpark etter to måneders vinterdvale.

 

 

Den 1.000 meter lange ovalen har vært lukket for travløp siden midten av desember. Nå er det klart igjen, med en festomgang og V75 med topphester fra hele landet.

 

De har alle et mål:

 

– Det Norske Travselskap har en vinterserie, et løpstilbud til hestene om vinteren. For å få folk til å starte i den kalde årstiden. Den går frem til mars og har høye premier i kvalifiseringsløpene. Der må hestene samle poeng til finalen, hvor det er 100.000 kroner til vinneren, forklarer travparkens markedssjef Ingvar Ludvigsen.

 

Han gleder seg som en unge til å komme i gang.

 

– Ja, nettopp vinterserien har ført til jevne felter, mange vinnerhester og dermed spennende løp. I V75 er det dessuten dobbel jackpot i spillet, og en alenevinner kan vinne ca 16 millioner kroner, forteller han.

 

#Utlendinger

Travparken har til og med lokket gjester fra Danmark og Sverige.

 

I eliteløpet dukker danske Tycoon Conway Hall opp. Det er en merittert storløpsdeltaker i regi legenden Flemming Jensen. Så langt har den samlet sammen 6,3 millioner kroner. Den møter svenske Donatomite og den franske stjernen Ble Du Gers, sistnevnte trent i Norge av Frode Hamre.

 

– Det er virkelig flott sport i vente. Jeg synes det er blitt et veldig fint program. De aktive her nede i sør er dessuten sultne på å komme i gang igjen. Det ser og hører vi, smiler Ludvigsen.

 

For de tobente kan restaurantør Karin Hauge lokker med buffet i restauranten med plass til 400 personer.

 

– Det er noen få plasser igjen. Alle de store bordene er revet bort og vi kjenner mange av gjestene som kommer. Så jeg kan i hvert fall love god stemning, ler hun.

 

#Lokal suksess?

Hjemmetrener Stine Birkeland har sin stall på Skagestad ved Mandal. Derfra seler hun ut vinner på vinner, ofte med samboer Vidar Tjomsland som kusk.

 

Til sesongåpningen sender hun ut to hester. Den ene av dem, Birk Støveren er eid av Øyvind Skoie, som eier gården der hun leier. Det er en sjuårs hingst med stor kapasitet. Den har hun også tro på i løpet. Der får vinneren 50.000 kroner. Dermed kan det bli lokal V75-suksess direkte.

 

– Sist kjørte Vidar oppi hesten foran og han galopperte. Så han var unnskyldt for det. Vidar var sinna på seg selv etterpå, for hesten virket fin. Jeg var veldig fornøyd med sporet, som var det beste vi kunne få. Han er rask fra strat, så vi må prøve oss. Høy Odin er veldig god, men min hest er god han også. Jeg føler meg ikke slått på forhånd, sier hun til rikstoto.no.

 

 

Foto: Den danske elitehesten Tycoon Conway Hall kommer til Sørlandet lørdag.