– Sliter ikke med å kose meg

Sommeren 2019 kjørte Geir Mikkelsen og familien flyttelasset til Sørlandet. På travparken har han etablert seg med suksess og trent fram mange vinnerhester.

– Det fineste med å ha virksomheten på banen er at det skal være lettvint og utelukkende bare være plusser med det. Det vært noen utfordringer, så jeg håper styret tar tak i det og jobber for at forholdene skal være bra. Hvis vi skal få flere løpshester i banen må forholdene være bra, konstaterer han.

I det siste har Mikkelsen har sett seg nødt til å trene på annen måte.

– Treningen må tilpasses. Jeg må trene på det underlaget som er og trene mest mulig fornuftig. Farten må senkes og det må trenes på hestenes premisser for å unngå skader. Jeg må ha litt is i magen og heller kjøre lenger. Jeg søker optimale forhold hele veien for få å best mulig resultater. Når man er ute i mange timer i uka er det viktig å få gjort en god jobb, eller så er det bortkastet, sier han.

Etter mange år i bransjen har han funnet et opplegg som funker. At han må endre på det, er ikke helt etter planen.

– Jeg har satt sammen et opplegg som passer og funnet et opplegg jeg vil trene etter. Jeg tenker at det er viktig å ikke forandre for mye på grunnprinsippene. Hvis man ikke får en stabilitet i det kan det ofte bli kortvarig lykke. Dermed endrer jeg aldri for mye, sier han.

51-åringen trives i jobben som travtrener, men gleder seg minst like mye til å dra hjem og tilbringe tid med familie og venner.

– For min er del er det en jobb jeg våkner til, og deretter reiser jeg hjem til familien når jeg er ferdig. Jeg har nettverk og hobbyer på utsiden, og sliter ikke med å kunne kose meg med venner og en fotballkamp, forteller han.

I 2022 tok stallhestene 26 seire og samlet inn godt over en million kroner. Det er han fornøyd med.

– Jeg oppsummerer fjoråret som resten av årene. Det var stabilt med tanke på inntekt og seire. Stallen har sjeldent et toppår, men ligger jevnt på det vi pleier. Hvis vi kjører inn cirka én million kroner og tar rundt 40 seire i 2023, er jeg fornøyd, sier han.

  1. august ble en spesiell dag for Mikkelsen.

– Seier nummer 1000 var et mål jeg hadde. Det er ikke så mange som får det til, så det setter jeg ekstra høyt. Bak det er det mange hester og flinke folk jeg må takke, smiler han.

Mikkelsen er fornøyd med tilværelsen og har ikke satt seg noen store mål for 2023-sesongen.

– Jeg har stabile kunder og har et passe antall hester på stallen. Det sørger for at jeg kan gjøre jobben selv og slipper å finne folk til å gjøre jobben for meg. Jeg har kommet dit at jeg stoler på at det jeg holder på med er godt nok, også gir hestene det de får til. Så lenge jeg står opp og er fornøyd, får alt annet komme som en bonus, avrunder han.