Endelig debut for talentet

 

Foran årets sesong hadde man forhåpninger til toppstammede Rookie Tile, som ble beskrevet som et stortalent tidlig på vinteren. Året ble imidlertid helt annerledes enn man hadde tenkt seg, men onsdag gjør treåringshoppa endelig unna debuten på travparken.

 

– Han har trent greit, men er urutinert i forhold til dem hun møter. Feilfritt er imidlertid dette en hest som bør gjøre et fint løp, forteller trener Stine Birkeland og vil ikke legge lista for høyt foran starten.

 

Hoppa så veldig fin ut i fjor høst og tidlig i år. Så kom det et lite problem som overrasket alle i kretsen rundt hesten.

 

– Det begynte med at hun slet litt med et bein. Da vi undersøkte mer så viste det seg at det var en løs benbit. Hun ble imidlertid kjøpt frirøntget på auksjon. Det skulle ikke være noen benbit der. Å få det ordnet var ikke komplisert, men tiden går fort. Hun kunne kanskje være tilbake litt tidligere, men jeg har valgt å bruke ekstra tid istedenfor å stresse. Jeg tror det er mest fornuftig, forklarer hun.

 

– Jeg må jo bare si at det er veldig godt med en tålmodig eier, og håper han får ei fin hoppe som kommer til å vare, legger hun til.

 

Hun seler kun ut Rookie Tile og lar resten av stallen hvile på årets siste løpsdag på travparken. Det har stallhestene hennes fortjent, for årets sesong må karakterisere som kjempegod. På 77 starter så langt har det blitt 14 seire og like mange andreplasser på stallhestene. Det gir en seiersprosent på over 18 og en trippelprosent på over 44. Mens stallen i fjor kjørte inn 562 000 kroner er man hittil i år på 1 067 265 kroner. Vinner Rookie Tile på onsdag runder hun likegodt 1,1 millioner.

 

– Jeg har jo rundet millionen, så jeg er godt fornøyd med året. Det beste er jo at det ikke bare er en hest, men flere, som har bidratt til at det har blitt en slik fin sesong. Tangen Trygg og Ard har vært gode hele tiden, Jeger har blomstret og så kom Birk Støvern inn med en kjempefin seier. At han skulle vare så god på direkten overrasket meg, kommenterer hun.

 

Når hun ser tilbake på året er det imidlertid ingen tvil om hva som er årets høydepunkt.

 

– Å vinner Trygve Diskeruds Minneløp med Tangen Trygg var det største. Det var ekstra morsomt at Tor Krageboen fikk vinne det løpet, han har satset på meg hele tiden og vært viktig for meg, avslutter hun.