– Sjokk og glede nedover oppløpet

 

Johnsrud Bulle sto for dagens sensasjon på travparken mandag da han vant sitt løp til over 47 ganger pengene. Geir Mikkelsen styrte hesten til tet tidlig og lot hesten gå i sitt eget tempo. Da Bjønnum Argr galopperte på siste borte langside ble også den verste konkurrenten borte.

 

– Det var både sjokk og glede nedover oppløpet. Rett og slett helt ubeskrivelig. Målet var jo at han skulle få et fint løp, og seier var ikke i tankene på forhånd. Da Bjønnum Argr galopperte ble jeg faktisk litt stresset. Da ble forspranget stort og jeg var redd for at han skulle stoppe, slik han har gjort i de foregående startene, forteller trener og deleier Romi Jomås.

 

Men Johnsrud Bulle stoppet ikke. Hesten gikk og skiftet litt, og var også litt høyt oppe noen ganger, men travet på helt til mål – akkurat slik Jomås vet hesten kan, men ikke har vist på lenge.

 

I sine 11 første starter, frem til månedsskiftet juni-juli, var Johnsrud Bulle blant de fem første hele 10 ganger. Så skjedde det noe, og sommeren og høsten har vært preget av galopptøys, stopp på slutten av løpene og også en bortvisning fra start. Det har vært en utfordrende tid for Jomås, som dog hele tiden har lett etter løsninger.

 

– Det har vært nervepirrende. I flere defileringer har jeg bare stått der med klump i magen og håpt det skulle gå bra. Det har vært utfordrende, men jeg er typen som ikke gir meg. Dette har jeg vært innstilt på å få til hele tiden, for han startet jo karrieren bra. Dessuten har han alltid vært fin i trening og det er en utrolig snill hest uten noe vondt i seg. Så jeg har alltid tenkt at vi bretter opp armene og får det til. En ting er jo halsplaten som jeg kjøpte mandag. En annen er at jeg har kjørt inn til travparken en gang i uka, for han har jo ikke så mye rutine og ser jo ikke noen travbane ellers. Det har nok vært godt for han. Da legger jeg meg av og til i rygg på andre som ligger trening, også. Jeg tror det har hjulpet.

 

Ellers fikk Stine Birkeland en flott opptur da Birk Støvern vant etter å ha ledet fra start til mål. Det var første starten i hennes regi og kom etter pause på nesten fem måneder. Ikke bare det, men hesten satte også ny bestenotering på voltestart. Her er det bare å glede seg til fortsettelsen.

 

Det ble ytterligere to hjemmeseire i de to siste løpene ved henholdsvis Øygard Stjerna og Kiss Flevo Rhythm. Av gjestene vant Boh Erre det første løpet. Det var vallakens fjerde seier på travparken i år. Fra Rogaland kom Tom Erga med seiersmaskinen Høy Odin, som tok en seier på kontrollert vis. I tillegg vant også Grand Yankee, som så vidt holdt unna for hjemmefavoritten Cadiz.