Funnet nytt gir etter flytting

Kaptein Sabeltann har imponert i høst, og i midten av november tok 13-åringen sin første seier på åtte år. Det var enda et høydepunkt for Linda Beate Kårby, som ikke hadde travløp i tankene da hun kjøpte hesten.

– Jeg fikk han rundt oktober 2019. Da hadde han ikke vært i trening på en stund. Jeg er imidlertid svak for dyr med skvanker og han er jo helt blind på det høyre øyet. For meg var det ukjent at han var travhest. Jeg har tidligere vært med å trent noen travhester, men det ble ikke noe av dem. På stallen hvor han sto var det ei annen jente som skulle trene opp en traver og jeg kommenterte at min var tidligere travhest. Da må du slenge deg med sa hun, og da ble det bare sånn, smiler Kårby.

Det tok tid å bygge opp hesten, og i de første startene tjente ikke hesten ei krone. Deretter fulgte to oppløftende tredjeplasser før Kaptein Sabeltann ble satt på siden i flere måneder i fjor sommer med magesår. Kårby har imidlertid bare vært tålmodig. I høst har det løsnet for alvor, med en andre-, første- og fjerdeplass i de tre siste startene. Selv tror hun flytting har vært en hovedårsak til oppturen.

– Tidligere sto han på en stall med 12 hester. Nå har han blitt flyttet til mindre stall, hvor han står med to andre hester. Det er mindre stress og han bare koser seg, påpeker hun.

Kårby koser seg også, både med resultatene og med den 13-årige vallaken. Kaptein Sabeltann er nemlig en tullebukk.

– Han er en skikkelig kosete hest med en utrolig personlighet. Han finner på så mye rart. Bare en hel masse tull som jeg synes er kjempesjarmerende. Jeg holder på å le meg i hjel av han til tider, kommenterer hun.

Løpe kan hesten også. Seieren på travparken var ikke helt overraskende – Kaptein Sabelltann var tross alt toer i den foregående starten. Kårby hadde imidlertid ikke helt forventet at hesten skulle ta steget opp øverst på listen.

– Jeg var mer sjokkert enn noe annet. Det er kjempegøy, spesielt når man vet historien, og så var det også ekstra hyggelig at det var Per Vetles 100. seier. I løpet var jeg der med noen venner, heiagjengen til Sabeltann og så vel ikke alt for dem sto foran meg. Jeg måtte spørre om det virkelig var sant. Jeg blir også fryktelig nervøs på løpsdagen, medgir hun, og legger til:

– Nå satser vi på en start til på travparken i år.