– Føler at jeg har funnet min plass

 

Vilde Finsådal fra Finsland har det topp som stallansatt hos Stall Frode Hamre. Den dyktige sørlandsjenta har hatt et enormt år sportslig med storløpsseire på rad og rekke. Forrige helg ble passhesten Charleston Volo fjerde i Axel Jensens Minneløp og viste tydelig at hesten har et internasjonalt snitt til seg – det siste av mange toppresultater for hennes passhester i år.

 

– Jeg har tidligere jobbet med veldig mange gode hester og blant annet fått være med på dobbel derbyseier med Tangen Bork. I år har det blitt seier i både Jarlsberg Grand Prix og Derby med Charleston Volo. Jeg har vunnet begge derby, både for varmblods- og kaldblodshester. Det er det vel ikke så mange som har gjort – og i hvert fall ikke i en alder av 22 år, påpeker hun.

 

Selv om hun er relativt ung har imidlertid Finsådal mye erfaring.

 

– Jeg begynte hos Øystein Tjomsland da jeg var 15 år, og i begynnelsen var det naturligvis bare helger og ferie. Etter videregående ble det full tid. Der var jeg i flere år frem til jeg begynte hos Frode Hamre i fjor høst. Her trives jeg veldig godt. Det er jo som det er syv travtrenere hos Frode, og jeg legger opp dagen min selv i stor grad. Det er en litt annerledes hverdag enn hva jeg var vant til, og jeg styrer mer av hverdagen min selv. Jeg trives veldig godt, og føler at jeg har funnet min plass. Jeg ser for meg at jeg blir her en god stund, fortsetter hun.

 

Hos Hamre har hun sju passhester, inklusiv Charleston Volo, Boh Erre, Cain, I.D. Forcedtovictory og Caruso. Hun synes opplegget er bortimot perfekt for noen som elsker livsstilen travet tilbyr.

 

– Vi begynner mellom 5 og 7 en gang og er ferdig mellom fire og seks en gang. Når det er kjøring er det selvfølgelig litt lange dager, men er jo det man jobber for. Litt fritid blir det, men ikke så mye. Det kan heller ikke være slik, for hestene er første prioritet. Vi jobber jo sju dager i uka. Dette er en livstil, tross alt, understreker hun.

 

Da hun startet å jobbe hos Frode Hamre i fjor høst, tok hun med seg familiehoppa Quite Perfect, som hun eier med pappa Vidar. Etter noen måneder hos Frode Hamre sendte hun imidlertid hoppa tilbake til Finsland.

 

– Hun passet ikke så godt her med mange hester rundt. Det er ei litt spesiell hoppe som vil ha det på sin måte. Quite Perfect er imidlertid spesiell for meg. Jeg var med på fødselen. Siden temte og kjørte jeg henne inn, så jeg har vært med på hele reisen. Nå er det mamma og pappa som tar seg av henne. Jeg føler imidlertid ikke veldig behov for å ha en egen hest her, for alle passhestene føles som mine hester, smiler hun avslutningsvis.

 

Bilde: Vilde Finsådal, til venstre, og kretsen rundt Charleston Volo etter seier i Jarlsberg Grand Prix.