– Kunne ikke blitt mer perfekt

Gjestene forsynte seg grovt av premiefatet under lørdagens V75-kjøring på travparken, men noen lokale seire var det likefullt.

 

Fireårige Cadiz ble servert et kremløp av trener Geir Mikkelsen, som er tilbake som trener på travparken, og spurtet inn til meget god seier foran Evjehesten Thai Ohio. Rett bak disse leverte Johan Kringeland Eriksens Quality Diva nok en sterk avslutning til tredjeplass. En sterk Sørlandstrippel, med andre ord.

 

Mikkelsens seierstaktikk var å sitte i lederryggen, men den dyktige treneren hadde ikke planlagt et slikt løpsopplegg.

 

– Dette kunne ikke blitt mer perfekt. Litt av årsaken til at jeg havnet i lederryggen var at han var ute av det på startsiden. Han var egentlig i galopp da bilen slapp. Det overrasket meg litt, for han er normalt alltid travsikker. Han fant travet kjapt og jeg smatt inn i lederryggen da jeg så det var en åpning der, sa Geir Mikkelsen i seiersintervjuet.

 

Åpningen kom som bestilt i siste sving, og Cadiz flyttet seg ut fra lederryggen til andre par utvendig. På oppløpet spurtet han ned Thai Ohio.

 

– Mot slutten hadde jeg en god følelse. Jeg hadde proppene igjen og han kjentes ut som han var fulltanket. Det er alltid kjekt når du føler du har litt igjen. Du er jo aldri sikker mot Hamres hester, men jeg følte vi hadde kontroll midtveis på oppløpet, fortsetter Mikkelsen.

 

Litt senere på dagen fikk Johan Kringeland Eriksen nok en stor opplevelse da stallhesten Førlands Pet ble guidet inn til seier av Bjørn Steine, mens Eriksen selv kusket Neslands Gnist til andreplass. Rett bak disse var Listahesten Hage Tor fjerde for Vidar Tjomsland.

 

Arnt Paulsens Minneløp ble en delvis lokal seier da Trø Yr knep seieren på det aller siste steget. Hoppa er oppdrettet av Marianne Klepaker og Johan Isak Tveit i Lillesand, mens Mariannes foreldre Hans Martin og Mette Klepaker eier og trener.

 

Sørlandet 3-årscup for kaldblodshester ble vunnet av Rogalandshesten Stå Stille og Tom Erga. Etter mer enn fire måneder borte fra banen gjorde treåringen comeback på overbevisende måte da han slo Lucifer og Geir Mikkelsen.

 

Varmblodsutgaven av 3-årscupen ble vunnet av M.H. Hot Cash, som også imponerte i sin andre strake seier. Kringeland Eriksen og Mikkelsen startet med henholdsvis Iva Jet og Sejr Nibs, men begge endte uplassert. Grimstad-oppdrettede Vallatonian endte på fjerdeplass.

 

De øvrige løpene ble vunnet av Broadway Don og Frode Hamre, Brenne Røn og Åsbjørn Tengsareid, U.S.A. Hill og Lars Anvar Kolle og Lucky Queen Soa og Lars Anvar Kolle.