Jeger jakter to strake

Han var så lur at trener Stine Birkeland var i ferd med å miste litt av troa. Men nå er Jeger kommet på bedre tanker og mandag jakter han sin andre strake. Nå på hjemmebanen.

Selv om kommende mandags oppgave ikke kan sammenlignes med tirsdagens V75 på Bjerke, tror Birkeland at Jeger fyrer av nok en topp-prestasjon. For etter at man fikk orden på dårlige blodverdier har vallaken til Tor Birger Krageboen vært som en ny hest.

Det er en krabat som har fulgt Birkeland fra hun startet opp som trener, som nå er i ferd med å skyte blink i løpsbanen. Talentet har alltid vært der, men det har også dens mange egne meninger.

– Krageboen kjøpte han da jeg begynte for meg selv. Han har vist fint talent hele veien, men som hingst var han lunefull og ikke slik en hingst skal være. Han hadde for mange egne meninger, ler hun.

Da gikk det som det ofte gjør med dem.

– Vi valgte å kastrere han. Deretter gikk han noen greie løp, men for tre starter siden var han skikkelig dårlig. Da viste det seg at han slet litt med blodverdiene. Det tok tid å få orden på det, men han har blitt som en ny hest etter dette, forteller hun.

Nå viser nemlig Jeger en helt annen moral i løp.

– Ja, så noe har skjedd. Han må ha gått med noe rusk i kroppen. For han har vært som forvandlet etterpå, tror hun.

Nå ser hun frem til starten på hjemmebanen, med fornyet tro på sin hest.

– Han har jo alltid vært en luring. Riktignok vant han et løp som jeg vil si var uten motstand på Forus, men på Sørlandet har han vært lur. Alt dette har gjort at vi var spente på Bjerke tirsdag. Men da var det ikke sport av tull da. Jeger kjempet til mål og Vidar sa den var en ny hest, forteller hun.

Vidar er samboeren med Tjomsland til etternavn. Nå har de begge fornyet tillit til hesten.

– Slik han gikk tirsdag så virker det som om han kan nå et stykke. I hvert fall sa Vidar at det ikke var noen tegn til gamle synder. Han fikk bakspor på tillegg nå mandag, men kommer han greit på det skal han være med å kjempe i toppen, tror hun.

At Jeger er begynt å jakte seiere i banen gleder selvsagt treneren, men for Birkeland er det like gledelig at hans eier opplever suksess.

– Det betyr alt for meg. Tor Birger Krageboen har støttet meg fra første dag. Vi har funnet en løsning der vi er fornøyde begge to. Så det har vært et veldig bra samarbeid, smiler hun.

Foto:

Jeger og Vidar Tjomsland vinner på Bjerke tirsdag. Foto: Ida Nielsen