– Jeg håper dette er omslaget

 

Frode Hamre-trente hester vant de to første løpene på travparken fredag. Etter at Holmestrand-hesten R.S. Dream så vant monteløpet ble de resterende fem løpene alle vunnet av hester trent på Sørlandet. Blant disse fem imponerte tre forvandlingsnumre i hvert sitt seiersløp. Kleppe Nido (bildet) kunne drevet mang en travtrener til vanvidd de siste åtte månedene. Etter at hesten vant på Bjerke i mars har det nemlig bare vært tullefakter i løp på seksåringen, som ikke engang har tjent penger i sju av de åtte siste startene. Trener Kjell Løvdal mistet imidlertid aldri troen på Moe Odin-sønnen. Han tror den råsterke seieren fra dødens, godt kusket av Eirik Høitomt, kan være starten på en opptur.

 

– Nå var han god. Hesten er behandlet etter forrige start, for har hatt flere løp hvor han har gått og skiftet og tullet. Nå så han mye mer stabil ut. Han duger langt og burde hatt dobbelt så høyt grunnlag. Vi har ventet på han hele tiden. I dag var det dødens hele veien. Det pleier han jo heller ikke å like, forresten. Han var solid ned oppløpet. Han gikk med sko også, selv om han var meldt uten. Hvem vet, kanskje det var tingen? Psyken er utfordringen hans. Han sliter med nerver, men har også tullet noe i aksjonen. Jeg har imidlertid alltid trodd på han og håper dette er omslaget, sa Kjell Løvdal på seremoniplass.

 

I løpet før hadde R.B. Odd fortsatt hvor han slapp for to uker siden. Sammen med trener Øystein Tjomsland var vallaken imponerende da han tok sin andre strake seier. Disse triumfene kom etter nesten to seiersløse år. Den røde femåringen til Vilde Abusdal har imidlertid knekt koden den siste tiden, og på seremoniplass viste da også eierinnen hvor mye dette betyr for henne.

 

– Dette er stort. Endelig har det begynt å løsne og han får vist hvor god han er. Jeg har brukt mye tid på han og gått mange runder med denne i banen tidligere. Han er heller ikke den enkleste. Nå går han kun galoppintervaller i sanden i Søgne. Vi trener kun i tung sand og han trives godt med det, sa Abusdal etter løpet.

 

I det siste løpet tok Kiss Flevo Rhythm sin første seier siden 21. oktober i fjor. Det skjedde i fødelandet Nederland, mens hun nå gjorde sin andre start i regi Jan Erik Isaken. Etter en sjetteplass i sin forrige start var hoppa nå sterkt forbedret. Da Eirik Høitomt satte fart gikk det fryktelig fort med Kiss Flevo Rhythm og seieren ble til slutt klar. Isaksen skrøt av Høitomt, men var litt mer avmålt om sin egen hoppes humør.

 

– Hun var veldig god. Kiss Flevo Rhythm er imidlertid meget spesiell, lett i baken og hissig. Hun skal nok til Høitomt snart. Eirik på den hesten er gull. Han sa ikke så mye etter løpet, bare at jeg måtte gå på seremoniplass, smilte Isaksen.

 

Seieren var Høitomts tredje. Kuskechampionen tok sin første seier da han loste treårige Wik Odden til seier. Hesten, trent av Johan Kringeland Eriksen, åpnet seierskontoen på imponerende vis. Hesten trykket kontinuerlig på lederen den siste runden, og på oppløpet dro Wik Odden unna til sin første seier. Kringeland Eriksen skulle få en egen kuskeseier da han kusket Neslands Gnist til seier i det sjette løpet. Etter et ryggløp var Neslands Gnist best på oppløpet, men det ble tett da Førlands Pet ble nærgående på slutten.

 

Det første løpet på fredag ble vunnet av Dionne. Hoppa debuterte i regi Frode Hamre og vant på direkten. Deretter var det en overtent Boh Erre som bydde opp til fartsfest sammen med Mats-Andre Rasmussen. Femåringen landet på flotte 1.12,4 etter et løp i ensom majestet godt foran konkurrentene. Omtrent samme taktikk, dog mer moderat tempo, brukte også Josefine Eilertsen med R.S. Dream. Duoen var tilbake som vinnerekvipasje for første gang på over fem måneder.