– Det er kjekt med to seire

 

Johan Kringeland Eriksen fikk to trenerseire på travparken mandag. I det tredje løpet styrte Vidar Hop inn Øygard Stjerna til seier, før sjefen selv kusket Quality Diva (bildet) inn til klar seier i det sjette løpet.

 

Øygard Stjerna har hatt en eventyrlig utvikling etter at hun ble flyttet til Eriksen. Mandagens seier var den andre to på tre starter, og kom på imponerende vis. Etter et løp i lederryggen kjørte gjestekusk Vidar Hop til i nest siste sving. Da gikk det fort. Øygard Stjerna bare kjørte fra konkurrentene og vant med seks-sju lengder ned til R.B. Odd. Et stykke bak ble Kringeland Eriksen selv fjerde med Neslands Gnist.

 

I det sjette løpet fikk han imidlertid gleden av å kuske vinneren selv. Han serverte Quality Diva et perfekt løp i andre par utvendig. På siste bortre langside ble angrepet satt inn, og duoen var raskt fremme utvendig for Sejr Nibs. Gjennom siste sving presset Quality Diva på, og på oppløpet forsvant hun til en enkel seier. Det var også karrierens første seier for fireårige Quality Diva.

 

– Det er kjekt med to seire, og fint at Quality Diva fikk hull på byllen. Hun har vært veldig god og også vært med i Hoppederby. Det var veldig fortjent for eierne at hun fikk seg en seier nå, sa Johan Kringeland Eriksen etter løpet.

 

Med seieren verdt 16.000 kroner er hoppa oppe på et grunnlag på moderate 90.000. Kringeland Eriksen tror det er mye å gå på.

 

– Med litt tur i hoppederby kunne hun fort fått en god plassering og mye mer penger på seg. Quality Diva er god nok til å forsvare et høyere grunnlag enn det hun har. Samtidig, hun er veldig spesiell og det må klaffe underveis. Slik jeg fikk løpet servert ble det veldig enkelt. Quality Diva er imidlertid helt klart best med ryggløp – ellers blir hun veldig hissig og bare stikker av gårde. Da er hun ikke så enkel å styre, forklarer han.

 

På treningslista står de nå 22 hester, hvorav åtte er åringer eller toåringer. Av de eldre hestene gjør mange det bra, og Kringeland Eriksen koser seg.

 

– Det ser fint ut for dagen og vi har mange spennende hester å jobbe med, så det er fint å gå på jobb.

 

Utenom dette var nok det sportslige høydepunktet Caruso, som vant på gode 1.12,7 etter en tung reise. Frode Hamre havnet i tredjespor og kjørte seg frem til dødens. Det affiserte ikke hesten, som presset på Muito Obrigada. Sistnevnte svarte med å galoppere, mens Caruso fullførte til en sterk seier. Også Kanye var god da han på sterkt vis vant for Lars Anvar Kolle. Ellers tok Anne Grete Rasmussen hjem det første løpet med Sirius Djerv, en hest hun trener, eier, kusker og også er medoppdretter på. Charlotte Svendsen vant monteløpet med Verdals Torden, mens det siste løpet ga nok en hjemmeseier da Per Vetle Kals styrte treårige Lasse B.R. til seier. Hesten, trent av Per Otto Aagre og eid sammen med Lars Aagre, måtte dog finne seg i å dele seieren med Isla Vanilla kusket av Dag-Sveinung Dalen.