Damenes aften

Det var damenes aften på travparken da sørlandskvinnene satte skapet ettertrykkelig på plass mandag. Martine Finsand utmerket seg aller mest med to seire.

 

Hun åpnet ballet med Atom Vilde (bildet), som hun eier sammen med pappa Vidar. Hoppa havnet etter hvert i dødens men var råsterk på sisterunden og vant til slutt enkelt. Hoppa har vært et skikkelig prosjekt med flere skader, men Finstad har nektet å gi seg.

 

– Dette var veldig gøy. Nå er hun i form så det er veldig bra. Vi har slitt med henne og det har vært skader flere ganger. Men, hun kommer tilbake så vi gir oss ikke. At vi lykkes med å få henne tilbake er helt fantastisk, sa Finstad etter seieren.

 

Etter at Lars Anvar Kolle vant med favoritten What A Friend i det andre løpet var det på nytt tid for Finsand. Sammen med Anniken Berg-trente Sober Sam vant hun monteløpet foran overraskelsen Grace Yoga, mens favorittene Flamboro Downs og Cash Alo ikke rakk opp. Finsand sendte tidlig Sober Sam frem til Flamboro Downs, og på siste bortre langside nedkjempet ekvipasjen lederhesten. Derfra og inn var det lett og i mål var seieren klar.

 

Litt senere var det Oda Verdals Mantus som havnet i oppløpskamp med Therese Nyhavens Homme Alcor. Mens sistnevnte galopperte i kampens hete bare toget Mantus på til seier, og hesten rekordforbedret seg også kraftig i prosessen. Dette var Mantus’ tredje seier for året, og sjuåringen har nå ni trippelplasseringer på 12 løp i år. Tidligere var vallaken en skikkelig vriompeis som flere ganger bare ga blaffen, men Verdal har fått hesten til å starte ett nytt og bedre liv.

 

– Han har blitt utrolig jevn og går til mål. Rett og slett en annen hest, kommenterte en stolt Verdal.

 

I det nest siste løpet vant Stine Birkeland-trente Langlands Odin, godt kusket av samboer Vidar Tjomsland. Fuksen både senket rekorden og rundet en million kroner innkjørt da han tok karrierens 24. seier, og etter løpet var da også Birkeland både stolt og rørt over niåringen. At hesten skulle runde milepælen på en million betydde spesielt mye.

 

Dagens største overraskelsen kom imidlertid i det siste løpet da Ivana Divic-trente Satori K. Divic detonerte en av årets oddsbomber. Med Rune Røyrås i sulkyen spurtet Revenue-sønnen inn til lett seier til nesten 53 i vinnerodds. Niese Selma Begovic stilte opp på seremoniplass.

 

– Jeg er så kjempestolt av hesten, utbrøt hun.

 

Det har hun all grunn til – Satori K. Divic hadde nemlig ikke vunnet siden 13. mai 2018 før dette løpet. I mellomtiden hadde vallaken gått 22 løp uten å verken vinne eller være på andreplass.