– Stor glede da prisen begynte å gå oppover

Forrige lørdag ble årets klasseløpsauksjonen avsluttet. Den dyreste kaldblodshestene ble Will Best, oppdrettet på Bjelland. Det var en overraskelse for oppdretteren.

– Jeg ble overrasket at han ble den dyreste kaldblodshesten, men jeg hadde en viss forventning at prisen kom til å havne i det området som den gjorde, forteller Rudolf Roland.

Han er oppdretter av Will Best sammen med dattera Caroline, som dermed fikk en flott helg. To dager før fristen var det høyeste budet 50.000 kroner. Kvelden etter kom det et bud på 100.000 kroner, men  bare 10 minutter før fristens utløp lå det høyeste budet på 110.000 kroner. Etter 20 minutter med intens budgivning endte imidlertid prisen på 231.000 kroner. Da var gleden stor.

– Vi hadde tatt turen inn til Oslo for å følge avslutningen på lørdag.  Det var stor glede da prisen begynte å gå oppover. Du vet jo ikke hva du kan forvente på en auksjon, for det kan gå alle veier. Vi var heldige som hadde flere som bydde på han, understreker han.

Nå var det kanskje ikke så rart at det var flere budgivere. Will Best er nemlig en toppstammet åring som sønn til Tekno Odin og 1.25-hoppa Will Lita. Hun er i tur søster til derbyvinner Will Prinsen samt halvmillionærene Willblesen og Will Teddy. Åringshingsten kommer med andre ord fra en veldig god morsfamilie. Det er Nordic Horse Farm som fikk tilslaget på Will Best, og de har satt åringen i trening hos Johan Kringeland Eriksen på travparken.

– Det er jo en flott hest. Mange har vært interesserte, og vi hadde kunne solgt han flere ganger tidligere i år hvis vi ønsket. Jeg hadde imidlertid bestemt meg tidlig for at vi skulle selge han på auksjonen, selv om det nok ikke kommer til å skje hver eneste gang. Will Best har imidlertid så fin stamme, og er et så fint individ, at han er rimelig lettsolgt på en auksjon. Han skal ikke langt heller, for Johan blir trener. Han har jo den ett år eldre storebroren i trening, og er godt fornøyd med han etter hva jeg forstår, fortsetter Roland.

Flere selgere var misfornøyd med auksjonsprisene og har i etterkant har vært tydelige på at dette kan påvirke både motivasjon og evne til å fortsette. For Roland, som vokste opp med travhester og har drevet med dette i begrenset skala hele livet, fører imidlertid ikke auksjonsdyringen til noen endring verken den ene eller andre veien.

– Noen blir skuffet på auksjon – sånn er det dessverre. For min egen del så har det ingenting å si, for vi holder vel på som vanlig uansett, avslutter han.

Foto: ASVT/Klasseløpsauksjonen