Sover ikke natta før løp

 

Det ble nok en løpsdag preget av god sport på travparken onsdag. Gjestende Frode Hamre forsynte seg grovt av premiefatet med tre seire. Noen hjemmeseire ble det, blant annet til Johnsrud Vesla. Tvedestrandhoppa fikk et fint løp underveis, og leverte en sterk sisterunde til seier. Selv om Dag Pernille kom raskt på slutten, vant hoppa relativt greit. Etter fire resultatløse starter var seieren kjærkommen for eier og trener Remi Jomås, som aldri helt vet hva han kan forvente.

 

– Det så fint ut før løpet og jeg hadde noen forhåpninger, men jeg blir alltid overrasket når hun vinner. Hun sliter skikkelig med brunst i sommerhalvåret og dermed er hun veldig ustabil i prestasjonene. Dessuten kan hun uansett galoppere når som helst. Brunsten gir seg på høsten, så jeg håper dette kan være starten på omslaget, forteller en godt fornøyd Jomås.

 

Han medgir at det oppladningen foran løpene til den tiårige hoppa kan være utfordrende.

 

– Jeg sover omtrent ikke natta før løp med henne. Det er ille. Det er ikke slik med de andre hestene mine, kun henne, smiler han.

 

Hoppa har en spesiell, og meget utradisjonell, bakgrunn. Der hvor omtrent alle travhester er tidlig ute og konkurrerer i noen år før det blir avl eller pensjonisttilværelse, debuterte ikke Johnsrud Vesla før i februar i fjor – som niåring. Det er en alder hvor mange travere allerede har gitt seg.

 

– Jeg fikk henne først på en leieavtale da hun var seks-sju år, og senere kjøpte jeg henne. Hun ble trent jevnt hele veien, men så var det mange ting som kom litt i veien slik at det drøyde med start. Johnsrud Vesla har imidlertid fått mye grunntrening og var godt forberedt da hun kom til start, fortsetter han.

 

Nå som hoppa viste seg fra en god side ser ikke Jomås noen grunn til å vente lenge til neste start. Tvert imot.

 

– Nei, det er ingen grunn til å vente – nå starter vi på. Hun er meldt til løp på Jarlsberg allerede om en uke, avslutter han.

 

I de andre løpene ble det hjemmeseier til Geir Mikkelsen og Misi Ø.K. etter dagens beste oppløp, mens Øystein Tjomsland tok to trenerseire. En kom med Gran Eld, som han kjørte selv, og den andre med Nelson Bright Eagle, som Tom Erik Solberg styrte til sikker seier. Først over mål var også Hage Tor, andelshesten på Lista som det nå virkelig begynner å smake fugl av. Seire til gjestene Valle Ask samt Hamretrioen Broadway Don, Callas og Hopus Castelle var de øvrige på onsdagskvelden.