– Like mye verdt som seieren

 

Karin Hauge hadde en flott dag på travparken onsdag, da Flamboro Downs suste inn til seier. Det var den danskefødte hestens første seier i Norge etter at han ble handlet fra fødelandet før sesongen. Etter fem starter med magre resultater så man en klar fremgang med andreplass på Forus sist, før det denne gangen ble seier. Selv om hesten var et andrevalg i spillet, var Hauge likevel litt overrasket over den sterke prestasjonen.

 

– Man blir jo litt overrasket. Han er alltid litt trå og bedagelig i trening. Han er god, men han må snakkes til. Det er også derfor Eirik var såpass etter han mot slutten, for han hadde fått beskjed om det. Siden han er sånn, får man heller ingen indikasjoner i trening på hva han kan. Flamboro Downs var ikke dårlig sist, men han måtte jo forbedre seg skulle han vinne. Det gjorde han, og da han kom til tet var mye gjort, forteller Hauge.

Hun setter en strek over de fem første norske startene tidligere i år, hvor det ble en sjetteplass som best.

– Han er irritabel i magen og har også slitt med en tann. Nå har vi ordnet opp i det, og det gjør en stor forskjell, forklarer hun.

Hun kunne også glede seg over at ”prosjektet”, Straight Up Superb (bildet), gjennomførte et finfint prøveløp på 1.19,3. Det betydde mye for henne.

– Det var vel like mye verdt som seieren. Jeg fikk han for halvannet år siden, og da var han gitt opp. Så har han slitt med flere ting, men jeg fikk se noen små lysglimt av hva han kunne i fjor. Da er det vanskelig å gi opp. Det er dessuten ekstra givende å lykkes med slike hester. Jeg er vel både tålmodig og sta, men så lenge det er feil man kan gjøre noe med, så vil jeg bare ikke gi opp, understreker hun.

Hun medgir imidlertid at det har vært utfordrende.

– Vi har etter hvert funnet ut at han har problemer med flere muskelfester. Dette tok det litt tid å finne ut av. Det er frustrerende når man vet at noe er galt, men ikke klarer å sette fingeren på det. Vi har sprøytet og prøvd andre ting, men nå har vi altså funnet ut av det. Det har tatt litt tid. Samtidig er det slik at når man finner ut av en ting finner man gjerne noe annet. Ting er heller ikke løst over natta. Da går tiden fort, forklarer hun.

I prøveløpet så hesten fin ut. Hauge er imidlertid klar på at det var fint, men ikke fint nok.

– Han var god, men likevel ikke 100 prosent ennå. Det er noen småting å ta tak i. Det er gøy å få det til med han, men vi er da ikke i mål ennå. Det er vi da han går ut og vinner løp. Det er han fremdeles ikke helt klar for, men det er ikke så langt unna nå, avslutter hun.