Klar for familieduell

Førstkommende mandag byr på nok en fin sportslig dag på travparken. I det åttende løpet får man en herlig liten familieduell. Mor Lene Julseth setter seg nemlig opp bak Jovial Star og møter datter Malin-Christine og Let Her Go. Dette er bare det andre løpet siden Malin-Christine fikk lisens og den første gangen de to kjører mot hverandre.

 

– Vi har vel snakket om dette siden vi så løpet, forteller Lene med et smil.

 

Uansett utfall i familieduellen håper hun at Jovial Star gjør jobben sin. Hesten har nemlig vært noe ustabil, og å holde seg i trav er en prioritet.

 

– Han har vært litt uforutsigbar, men har også vært noe uheldig med sporene. Det er også en hest som kan galoppere, og hvis han først galopperer er han ikke så lett å få i trav igjen. Men, av og til gjør han noen gode løp.

 

Hun er langt fra sikker på utfallet, men gleder seg til løpet.

 

– Jovial Star er bare middels startrask og tar nok ikke teten, men nå er i hvert fall sporet bra. Jeg tror det kan bli litt kjøring fra start her, det kan jo være fint. Det passer i hvert fall ikke med dårlig tempo og så full fart til slutt. Da sliter han med å hente mye. Men det er et veldig fint og ganske morsomt løp når man ser på sammensetningen av kuskene, og det er bra at man gir rekrutter slike muligheter. Det gjør det for øvrig også litt mer spennende at de beste hestene står i de vanskeligste sporene, forklarer hun.

 

Selv om hun gjerne vil vinne, ønsker verken hun eller dattera å snakke opp sine egne muligheter.

 

– Jeg har jo alltid snakket om at hun kjører bedre enn meg, for hun har jo kjørt ponni siden hun var åtte år og har veldig fine kjørehender. Nå kan hun jo også ligge i rygg på meg, påpeker Lene.

 

Datter Malin-Christine håper selvfølgelig på å ende opp foran opphavet i mål, men 16-åringen er langt fra en breial tenåring som snakker i store ord. Tvert imot, hun er nøktern og snakker ned forventningene som en erfaren kusk.

 

– Let Her Go er pigg og fin, og det ser bra ut. Fra niendesporet er jo tanken å ligge i rygg på mamma. Da er jeg i posisjon til å kjøre forbi. Jeg håper på premie og at jeg slår mamma. Jeg vet dog ikke om det går, sier Malin-Christine forsiktig.

 

Løpet blir hennes andre for dagen. Før løpsdagen for de store hestene starter, skal nemlig Malin-Christine i aksjon i ponniløpet. Der kjører hun Tejas Morino, og igjen er det nøkternheten som råder på forhånd.