Ville egentlig ikke starte

 

Expensive Hangover var et sistevalg i spillet og selv eierinnen hadde ikke store forhåpninger på forhånd. Likevel slo niårshoppa til med seier på travparken lørdags kveld.

 

– Jeg kom ikke med noen steder jeg ville, for hun hadde for mange poeng. Ikke ønsker jeg å reise til Bjerke, så da tenkte jeg at vi melder i det løpet og tar det som et hurtigarbeid. Tidlig på lørdag angret jeg imidlertid skikkelig og tenkte det var veldig urimelig gjort av meg ovenfor den fine hesten min. Men jeg kunne jo ikke stryke heller, det er jo ikke akkurat en god strykningsgrunn. Ok, meldt er meldt, så da får vi bare starte – og så vinner hun. Det var utrolig stort, småler en strålende fornøyd Jannicke Opheim.

 

Seieren var den 11. til den ni år gamle hoppa, som er pent brukt med 32 starter så langt i karrieren. Dette har imidlertid sin grunn, for selv om Expensive Hangover ikke har dårlig helse, har det vært flere ting som har sørget for flere lange avbrekk.

 

– Hun har ni liv og skulle nok egentlig vært avlivet. Hun mistet to år tidlig i karrieren på grunn av tann- og seneproblemer. Høsten 2019 ble hun veldig dårlig og vi måtte stryke henne til et V75-løp. Hun var så magesyk at det rant ut av henne, og hadde mugg på hele kroppen. Vi fant imidlertid ikke ut hva det var. På blodprøvene fant vi ingenting. Det var sånn frem til sommeren, og når vi kjørte med henne var det ingenting i henne – det var rett og slett tomt. Ok, tenkte jeg, da bedekker jeg henne for hun har så mange gode kvaliteter, forklarer hun.

 

Føllet ble imidlertid avlivet kort tid etter fødselen.

 

– Hun fikk et føll som vi måtte avlive siden det hadde feil på det ene bakkneet. Så sier de på Anicura at du kan kjøre henne litt så hun har noe annet å tenke på. Da hun fikk sele på ryggen ble hun så glad. Ok tenkte jeg, det går vel over. Jeg satt egentlig bare og ventet på at problemet skulle komme tilbake, at det var tomt etter et lite stykke. Så ble det imidlertid bare bedre og bedre. I vinter tenkte jeg at nå er hun jo på samme nivå som hun var før hun fikk mageproblemene. Det er jo gått over all forventning etter at hun begynte med løp igjen, fortsetter hun.

 

Med denne bakgrunnen er det lett å forstå gledestårene enda bedre, og Opheim medgir at det var spesielt å vinne.

 

– Hun er jo bare en så fantastisk hest. Expensive Hangover er ærlig og synes det er morsomt å løpe. Jeg koser meg bare med disse resultatene. Så får vi se hvor det blir start neste gang. Jeg går og lurer på Sverige, for jeg synes det hadde vært morsomt å prøve noe annerledes. Hvis får se – jeg har ikke planlagt så mye, for jeg er litt impulsiv av meg, smiler hun avslutningsvis.

 

Ellers var dagen preget av Lars Anvar Kolle og Vidar Tjomsland, som begge vant tre løp. Kolle kusket Voje Piril til sterk seier i eliteløpet for kaldblodshester, før han tok to nye seire med Cool Trix og Ocean Tilly. Vidar Tjomsland styrte første andelshesten fra Lista, Hage Tor, først over mål etter en råsterk prestasjon. Løpet etterpå vant han med storfavoritten Kleppbest, før dagen ble avsluttet med debutanten Helmin Skott.