– Jeg er stolt over laget

I helga var tre unge sørlendinger på tur til Momarken for å være med i Trekampen. Dette er en lagkonkurranse i ponnitravet hvor alle forbund sender ett lag på tre deltakere samt lagleder. Fra Agder dro lagleder Bente Espebu samt Ine Hansen Espebu, Julie Krossbekk Agdersborg og Marielle Vereide. Disse gjorde det veldig bra og fikk også mange minner med seg hjem.

 

– Det var min første gang som lagleder, og jeg synes det var veldig gøy. Tilbakemeldingene fra de unge var også veldig positive og de hadde det gøy. Det er jo alltid godt å se at barna er så fornøyde, forteller Bente Espebu.

 

Helga begynte med pizzakveld og foredrag på fredagskvelden. Lørdags morgen det var tid for lagkonkurranse i Kahoot og nytt foredrag. Deretter fulgte agility-konkurranse før det var middag for alle på kvelden. Søndag var det ponniløp på travbanen.

 

– Vi reiste bort etter skolen og kom frem litt etter start på fredagskvelden. Dermed gikk vi dessverre glipp av foredraget til Anne Wangen om både trening og hvordan holde ponniene i løpsskikk. Det var litt synd, for det var visstnok veldig bra. Vi fikk i hvert fall med oss foredraget lørdag med Karianne Amalie Wahlstrøm fra Farmen. Hun snakket om det å være en god lagkamerat, og det var også veldig bra, fortsetter hun.

 

Underveis plukket lagene opp poeng, og av de tretten lagene endte Agderlaget på femteplass. Dette var Espebu stolt over.

 

– Jeg er stolt over laget, og alle gjorde en kjempejobb. I tillegg til agility og trav med hestene var det også noen andre konkurranser. Lørdags morgen var det quiz. Der ledet vi lenge… I det spillet var det jo lagleder som skulle trykke for svaralternativer, og så trykket jeg feil. Det var synd og jentene var kanskje ikke kjempefornøyde akkurat da. Men de var flinke, altså, understreker hun.

 

På banen gikk det også veldig bra.

 

– I agility gjorde laget det veldig bra. Det gikk så det suste gjennom banen og vi var veldig godt fornøyd. Søndag var det flere løp, noen som en del av trekamp-konkurransen pluss noen utenom. Ine og ponnien Lilja fikk en femteplass i finaleløpet og gikk kloss opptil rekorden sin. Det var veldig bra. Julie og ponnien Sara var uheldig og sto dårlig til i løpet, for hun skulle egentlig ikke har startet der. Nå havnet hun med hester som var veldig raske, og fikk dessverre ikke premie. Hesten gjorde det imidlertid bra og gikk ganske tett opptil rekorden sin, så da må vi si det var bra også. Det var litt det samme med Jeanett og ponnien Fred, som var helt inntil rekorden sin, forklarer hun.