– Tror hun kan være blant de fire

Onsdag gikk kvalifiseringene til Derby og Hoppederby for varmblodshester av stabelen på Bjerke. Flere håpefulle Sørlandshester tok turen, og totalt fire kom seg gjennom nåløyet.

I den åpne klassen klarte Evjehesten Thai Greenwich brasene. Det gjorde også Mighty Boy, som ga Per Vetle Kals sin første deltaker i en klassisk finale etter at han startet opp for seg selv i fjor.

Hoppederbyet får også innslag fra Sørlandet. Johan Kringeland Eriksen klarte først bragden å kvalifisere Quality Diva til tross for at hoppa var et soleklart sistevalg i spillet. Sørlandstreneren var offensiv og klarte å komme det nødvendige lille foran mye mer betrodde Thai Chelsea oppunder mål. I den siste kvalifiseringen ble det seier til Readly’s Dream. Hoppa er trent av Johan Untersteiner, men på eiersiden finner man Alf Torfinn Skeie og hans Skeie Stable AS. Etter løpet var eikdølen meget glad.

– Dette smakte, og det var godt at hun fikk vist seg frem i Norge. Hun var jo maksimalt uheldig med starten, og jeg var litt bekymret da hun lå sist. Så gikk Peter frem i dødens, og på slutten var hun veldig sterk. Hun imponerte meg, forteller Skeie.

Det var et flott høydepunkt i en sesong som ikke har blitt som ønsket på forhånd.

– Hun skulle egentlig være med på Jarlsberg Grand Prix, men var skadet. Det har ikke blitt så mange løp i år, for hun fikk en tykk fot tidligere i sommer, og dem vet ikke hva det var. Det er mulig det skyldes et ormebitt, men det blir bare spekulasjon. Nå er hun uansett tilbake, og det er det viktigste, fortsetter han.

Skeie har trappet ned på hesteholdet, men har to norske fireårshopper. Han har hatt klare forhåpninger til begge, og nå er han glad for at det blir finale på Bjerke i september.

– Jeg har jo to fireårshopper, Readly’s Dream og Dalina S.S. I fjor hadde jeg forhåpninger om hoppekriteriet for i hvert fall en av dem, men ingen kom seg tid. Readly’s Dream startet ikke engang i kvalifiseringen da. Det var godt å se at det ble finale denne gangen, spesielt siden det ikke har gått veien for Dalina. Hun er operert i fremkne og har ikke vært til start på en god stund. Det er imidlertid ei talentfull hoppe. Vi skal trene henne opp igjen nå, så får vi se hvordan det går, forklarer han.

Readly’s Dream imponerte i sin kvalifisering, og er nå omtalt som en farlig outsider foran finalen. Skeie vil imidlertid ikke legge lista for høyt foran finalen.

– Hun fikk et greit spor, og jeg tror hun kan være blant de fire. Det er i hvert fall håpet. Mye avhenger nok av starten, og får hun ligge i rygger lenge kan det gå enda bedre, avslutter han.