Nå drømmer de om Bjerke

 

 

Fredag fikk andelslaget bak Frekke Frida smake seierens sødme på Biri. Nå drømmer andelseierne fra Mandal om kriteriet i september.

– Da skal vi bli lagt merke til, lover deleier og andelsbestyrer og oppdretter Rune Upsahl.

Han var både stolt og rørt etter seieren fredag. Samtidig roser han travparken-trener Johan Kringeland Eriksen for jobben han har gjort med hoppen og hjelpen han gitt dem med henne. Det gir de ti eiere på hesten håp om mer moro.

– På eiersiden så er det ti eiere med litt forskjellige eierprosenter. Dette er blanding av helt nye hesteeiere, og eiere som har vært med på andelshester tidligere, forklarer Upsahl.

Han forteller at Frekke Frida har ikke vært noe enkel hest å holde på med. Hun har rett og slett vært noe frekk.

– Før jul i fjor valgte vi å sette henne bort for et par måneder til Martine Wessel. Hun gjorde en bra jobb med hesten, men vi mente at hun trengte mer trening på bane og få trent sammen med andre hester. Så i januar valgte vi å sette henne i trening til Johan Kringeland Eriksen. Planen var å ha henne der i et par måneder. Dette har blitt utvidet når vi har sett hvilken fremgang hesten har hatt, smiler han.

Han roser også Oda Verdal har gjort en enorm jobb med hesten frem til den ble plassert bort.

– Planen videre er nå kriteriekvalifisering, hvor vi har en drøm om at hun tar seg videre til en finale. Da vil det bli samling med eierne på Bjerke. Og jeg tror da den gjengen bli lagt merke til, ler han.

Rune Upsahl selv er en av Sørlandets ildsjeler i travsporten. Nå nyter han sporten han elsker.

– Å beskrive følelsen da hesten vant er ikke lett. Jeg føler jeg på en stor stolthet og takknemlighet for å få lov til å oppleve dette, sier han.