Klar for første siden 2020

Rikki Aanonsen sender ut Somewifesomewhere i det andre løpet på travparken mandag, og nå tror den dyktige amatørtreneren at årets første seier er innenfor rekkevidde.

– Jeg synes burde ha en god sjanse. Hun er god fra start så jeg forventer vel at Johan kjører fra start selv om hun står lengst ute i banen. Formen tror jeg skal være veldig fin. Hun ble fjerde sist, men gjorde et godt løp mot tøff motstand. Nå er det enklere motstand, påpeker Aanonsen.

Også denne gangen starter åtteårshoppa ytterst på vingen. Den typen utfordrende utgangsposisjon har hun blitt godt vant til. Med unntak av siste løp, hvor hun sto på strek mot gode hester, har hun i lang tid enten fått et av de tre ytterste sporene eller bakspor. Aanonsen kan ikke annet enn å småhumre av det.

– Ja, det har virkelig blitt mange dårlige spor. Jeg kan nesten ikke huske siste vi hadde innerspor bak bilen. Da blir det mer til at man har kjørt i rygger. Det kan også være litt av forklaringen på at det har så langt siden siste seier, understreker han.

For det har blitt mange løp siden siste seier. Den kom så langt tilbake som 20. desember 2020, da Martine Finsand kjørte Somewifesomewhere til seier etter tet fra start til mål. Prestasjonene har imidlertid vært gode. På de 25 startene siden den gang har det blitt sju andre- og fire tredjeplasser.

– Jo da, sier han og ler litt.

– Det har blitt noen andreplasser. Jeg skulle gjerne vunnet noen av de løpene, men en andreplass er ikke så dårlig heller.

Uansett koser han seg med at hoppa er tilbake. På grunn av en gaffelbåndskade var hoppa borte fra banen i 15 måneder mellom juni 2019 og september 2020. Den ekstra lange tiden skyldes at Aanonsen var tålmodig og brukte god tid. Det har han imidlertid fått betalt for senere.

– Det gikk greit. Vi brukte tiden som vi brukte og ikke minst som hun trengte. Vi kunne nok vært tilbake tidligere, men jeg ga henne seks ekstra måneder. Etter at hun kom tilbake har det aldri vært problemer med beina. Faktisk har jeg vel aldri startet så mye. Helsen er veldig fin på denne, det eneste er at det har vært mange problemer med tennen. For en stund siden måtte vi trekke noen tenner og da ble det en liten løpspause, men det har gått bedre etter det, avslutter han.