Johan til 200

Det ble en god kveld på jobben for Johan Kringeland Eriksen på travparken mandag. Den dyktige treneren tok to seire, først med Neslands Gnist og deretter Dollars And Cents. Seieren til førstnevnte brakte 27-åringen opp på 200 kuskeseire.

– Jeg tenker vel ikke så mye på akkurat det, men det er jo et rundt tall. 1000 seire blir vel en større ting. Dit vil jeg gjerne, og med dette har jeg jo kommet et lite stykke på veien dit, smiler han.

Kringeland Eriksen kjører ikke så mange løp sammenlignet med de hyppigst brukte kuskene, men har meget god tall å vise til. Det som er interessant, og positivt, er at pilene konsekvent peker oppover. Seiersprosenten har gått opp hvert år siden 2018, og er hittil i år på 12,2. Trippelprosenten har aldri vært høyere, så langt i år er den på 36, og han kjører inn flere tusen kroner mer per start for hesteeierne enn han gjorde i 2018. Han er også i en posisjon hvor han fort kan overgå fjoråret, som var hans beste så langt.

– Jeg føler at jeg utvikler meg og får også kjøre bedre hester. Det er viktig å hele tiden bli bedre, så det er noe jeg hele tiden prøver på, understreker han.

Mandagens seire kom med to amatørtrente hester som begge kom godt forberedt til oppgaven.

– Neslands Gnist var veldig fin. Han fikk et fint løp i sitt eget tempo og fungerte veldig bra. Dollars And Cents var også god. Det er en veldig fin hest som det bor mye i. Hvis hun får holde seg frisk og rask fremover kan dette bli veldig bra, understreker han.

Utenom Kringeland Eriksens to seire, kom det også en tredje hjemmeseier i det siste løpet da Vidar Tjomsland loset Kleppbest til sikker seier. Etter fire løp utenfor trippelen viste hesten mer av sitt gode, gamle jeg og tok karrierens femte seier.

De resterende fem løpene delte Eirik Høitomt og Åsbjørn Tengsareid mellom seg. Først nevnte tok tre seire, mens sistnevnte fikk to turer til seremoniplass. Tengsareids seier med Hulken Sisu på 1.12,8 over mellomdistanse var kanskje det aller største sportslige høydepunktet på en alt i alt meget god dag hvor banen også fikk mye skryt.