Har Jonny knekt koden?

Etter flere løpsdager hvor gjestene har forsynt seg grovt av førsteplassene, ble det flere hjemmeseire på travparken onsdag.

Dollars And Cents, En Enkel, Glade Tider, Hage Ravn og Moonlight Zon sørget for hele fem hjemmeseire. I tillegg til hjemmeseirene vant også Bill’s Man og U.N. Lando hvert sitt løp. En populære seirene kom i det sjette løpet hvor Dollars And Cents holdt unna for Frode Hamres storfavoritt Cool Trix

– Det ble en god seier, men jeg var ikke sikker før hun var i mål. Hun har nemlig galoppert på oppløpet før. Hun kan være ukonsentrert til tider, forteller Jonny Kongevold.

Han eier den sju år gamle Love You-dattera sammen med Anita Isaksen og står også for treningen.

Den røde hoppa spant til tet for Johan Kringeland Eriksen fra start, mens Cool Trix havnet bak og måtte gå sisterunden i dødens. Treneren er imidlertid ikke sikker på at sporene ble avgjørende.

– Kanskje, men jeg er ikke sikker på det. Hun fikk ett lettere løp enn Cool Trix, det gjorde hun. Samtidig er hun nok vel så god med ryggløp, og da kan hun også fokusere litt bedre, forklarer han.

Kongevold og Isaksen handlet hoppa fra Danmark i slutten av mars. Der var hun kjent som en kapabel hest når alt fungerte. Det gjorde det dog ikke alltid, og i Danmark galopperte hun mye mer enn hun travet feilfritt.

Det tok for eksempel 16 starter før hun kom feilfritt til mål, og på 44 danske starter gikk hun feilfritt kun 11 ganger. Da er lett å skjønne frustrasjonen når hun galopperte seg bort i den norske debuten på Forus, men etter det har hun gått tre løp uten galopp. Kongevold gjør med andre ord noe veldig riktig.

– Hun ble behandlet to ganger i bakknærne da hun kom. Det gjorde veldig mye. Dessuten har jeg beholdt skoene på. Onsdagens seier var den første hun gikk skoløs. Det virker som de har kjørt mye skoløst med henne, men hun blir ofte sår. Sånt har mye å si, kommenterer han.

De tre siste startene har gitt to seire og en andreplass – og gårsdagens seier blir ikke den siste. Nå håper han bare hoppa holder seg hel og frisk fremover.

– Dollars And Cents er en god hest, og hun har litt å hente hvis hun holder seg skadefri. Jeg hadde jo sjekket litt på henne før vi kjøpte og visste hun hadde kapasitet. Nå håper jeg bare hun kan fortsette å vise det, avslutter en blid sørlending.