– En liten luring

 

Tor Einar Kornbrekke har holdt på med travere i snart 50 år, men synes fremdeles det er like morsomt. Onsdag sender han ut Øygard Jackson i det fjerde løpet på travparken. Til tross for sin lange erfaring er han imidlertid langt fra sikker på hvordan dette ender.

 

– Det er ikke godt å si hvordan det går i løpet, for han er en luring. Sist ble det galopp, men han avsluttet godt, forteller Kornbrekke.

 

Han er tydelig på at alt er som det skal, men hesten viser seg ikke alltid like bra frem i løpene.

 

– Han er veldig fin i trening og er i godt humør. Også i oppvarmingen er han veldig fin, men i løp er det altså litt opp og ned, fortsetter han.

 

Kornbrekke har hatt den nå sju år gamle vallaken mellom fem og seks år.

 

– Jeg hentet han som åring fra en gård i nærheten. Det var på vinteren til han ble to, og hesten var ikke innkjørt eller noe. Jeg har gjort alt med han, og synes også det er gøy å forme hester helt fra bunnen av. Dessuten så er Øygard Jakson en kjempefin hest å holde på med. Gild og fin, understreker han.

 

Øygard Jakson er ikke den første hesten Kornbrekke holder på med.

 

– Jeg er ikke vokst opp på gård, men har vært interessert i hest så lenge jeg kan huske. Jeg har ikke hatt så mange hester, men jeg har holdt på en god stund nå. Min første hest fikk jeg i 1975. Det var en hest med dårlig stamme, men vi fikk han til start til slutt. Den andre hesten jeg hadde var imidlertid god. Han het Kipson, og var også kriteriedeltager. Det var imidlertid så langt tilbake som i 1980 . Det var en ganske god hest som vi hadde mange gleder med, avslutter han.