– Det var veldig stort

Rune Røyrås fra Hornnes deltok på lørdag i Norgesmesterskapet for amatører for aller første gang. Det startet glimrende med seier i det første løpet. Selv om det ikke holdt helt inn, ble det en flott andreplass på sørlendingen som naturlig nok var strålende fornøyd.

– Det var veldig stort – og attpåtil i mitt første NM. Nei, dette frister til gjentakelse. Nå må jeg se til å vinne noen flere løp ut året og prøve å vinne Adrian av tronen i championatstriden her nede, humrer han.

Han skryter uhemmet av opplegget.

– Det var et veldig trivelig opplegg, for det var også mye fokus på det sosiale. Da blir man kjent på en annen, og veldig god, måte. Det var go-kart kjøring før løpene, og etter løpene spiste vi i restauranten, før det ble en felles tur på pub på kvelden. En veldig god opplevelse og et veldig godt opplegg av de på Klosterskogen, skryter han.

Og go-karten?

– Det ble fjerdeplass i go-kart. Det var full konkurranse, og man merker jo at instinket og vinnerlysten er der. Adrian vant imidlertid, det må sies at han var veldig god, smiler Røyrås.

Selve NM besto i år kun av to løp siden man ikke klarte å få mer enn ni starthester til det som skulle vært det tredje NM-løpet. Røyrås startet mesterskapet på beste måte med seier.

– Det første løpet ble faktisk veldig enkelt. Wik Viktor er en fryktelig god hest. Jeg diskuterte litt med Tommy Fløysand på forhånd, siden han og samboer Martine trener hesten. Han sa jeg kunne gjøre litt som jeg ville. I utgangspunktet hadde jeg tro på at jeg kunne få tet. Tina Lagesen hadde imidlertid fått kjøreordre om å dra til tet med Evander, så hun var rimelig bestemt på det. Da ble det dødens, men på slutten var han bare utrolig sterk og god. Det minnet faktisk litt om Vestpol Kongen, det er noen likheter mellom de to hestene, forteller han.

Om det første løpet ble enkelt, ble det andre løpet desto vanskeligere.

– Det var helt i andre enden av skalaen. Hesten klarte rett og slett ikke å holde farten. Jeg visste at det ikke var en av de sterkeste, men vi sto i førstespor og jeg tenkte at vi bare skulle kjøre rett frem og følge feltet. Det klarte han imidlertid ikke. Han fikk bare ikke opp tempoet og hadde ikke sjanse på slutten. Jeg mistenkte det kanskje litt på forhånd, men hadde jo en håp om at ikke skulle bli sånn likevel. Underveis tenkte jeg til meg selv at dette kunne gå alle veier, fortsetter han.

Til tross for den nedturen sikret seieren i det første løpet en god andreplass bak Anette Frønes.

Det er ett år til neste gang, og Røyrås blir gjerne med en gang til.

– Det frister absolutt til gjentakelse. Det var en voldsom trivelig gjeng. Vi var konkurrenter i løp og venner ellers. En sånn holdning jeg er veldig for, og det er jo også slik det skal være. Nei, jeg blir gjerne med igjen, understreker han.

 

Skal hovslageren få flere turer til NM, må han vinne et championat. På travparken har Røyrås en seier så langt i år, og allerede onsdag kan det bli flere. Da setter han seg opp bak Vestpol Kongen og Moi Diva.

 

– Vestpol Kongen var veldig god sist på Forus. Henrik som kjørte han er både dyktig og god og hadde planen klar. Det ble dødens, men han har vunnet fra den posisjonen før. Derfor var jeg ikke redd for det løpsopplegget. På slutten var han imponerende, og nå håper jeg han er på samme måte denne gangen. Moi Diva har vært ute med gaffelbåndsskade og gjør første start på en god stund. Hun var ute i rutineløp på travparken og travet da 1.33. Her er det dog først og fremst ryggløp som gjelder. Hestene skal vare og jeg kommer ikke til å presse henne, avslutter han.