Julaften i reprise

 

Etter å ha vært borte med skade i nesten 10 måneder, gjorde Lillesandshesten Havglimt comeback på Hagmyren i Sverige søndag. Og for et comeback det var…

 

Det som så ut som en perfekt posisjon i andre par utvendig ble til dødens etter bare 300 meter av løpet. Øystein Tjomsland valgte ikke noe passivt opplegg og spesielt hele sisterunden presset Havglimt tøft på lederen. Hesten falt litt ut av det på siste bortre langside, men samlet seg mesterlig og kom skikkelig tilbake. Over målstreken var det bare en lang hals som skilte vinneren Oppgårdsdrängen fra en tapper, og vanvittig god, Havglimt.

 

Hjemme i Norge satt eier Alf Laupsa og så på løpet på skjermen. Der steg stemningen i takt med at hesten fortsatte å imponerende underveis i løpet.

 

– Det var jo julaften i reprise. Jeg vet jo litt om hvordan det går med han, for jeg er jevnlig i Sverige og i tillegg hadde jeg fått oppdateringer fra Tjomsland. Derfor var jeg da også forberedt på at han var i ordentlig skikk og på gang. At han skulle hevde seg såpass var imidlertid over forventning, forteller en strålende fornøyd eier.

 

Nøyaktig etter år tidligere ble Havglimt noen fem i et løp på Momarken. Etter det ble det tre løp uten at han tjente en kroner. Det viste seg snart at hesten slet voldsomt med knærne etter en operasjon tok det altså 10 måneder å komme tilbake. Laupsa er glad for at han valgte å være tålmodig.

– Jeg fikk negative tilbakemelding fra veterinær Lars Moen da vi opererte han. Moen sa at han anbefalte å ikke fortsette. Det har vært frustrerende til tider, og jeg tror nok de fleste ville gikk opp. Jeg er imidlertid en type som ikke gir meg så lett, smiler han.

Laupsa ville heller ikke gi opp en hest som Havglimt, som har betydd utrolig mye for han.

– Jeg har eid travhest siden 1992. Det var vel egentlig ganske tilfeldig, for jeg hadde noen omgangsvenner som hadde hest og var med på noen kjøring. Da var det gjort og etter hvert kjøpte jeg meg egen hest. Siden den gang har det blitt noen hester, men jeg har aldri vært i nærheten av en sånn hest. Ikke tidligere, og jeg kan heller ikke tenke meg jeg kommer borti en slik hest i fremtiden heller. Havglimt betyr veldig mye for meg, avslutter han.