Jakter sin første seier

– Ikke spør meg hvordan det går. Jeg blir så nervøs at jeg tenker ikke så mye på løpene og sjansene, smiler Silje Birkeland.

Hennes fireårige øyensten Bellfire, som hun eier med samboer Kristian, skal fredag ut i det femte løpet på travparken.  Birkeland har både plusser og minuser å komme med før løpet.

– Hun trener fint, men det er bakspor og ny kusk. Det er vel litt både og, dette. Ikke at Vidar er negativt som kusk, for jeg var veldig fornøyd med å få han, men Bellfire er litt følsom i munnen. Det er nok en fordel å være vant til henne, påpeker hun.

I årsdebuten, 11. mai, ble det en femteplass, før hun endte på tredje i slutten av mai. Fremdeles venter hoppa på sin første seier. Bellfire viste talent ved flere anledninger i fjor, men tre andreplasser var det nærmeste hun kom en seier. Høstsesongen ble også forkortet ved at hoppa måtte få et lengre avbrekk.

– Jeg er vel greit fornøyd med henne så langt i år, men hun var veldig stiv i forrige løp. Hun har slitt litt med skuldrene. I fjor høst var det tennene og også litt kodene som var utfordringen. Tennene fikk vi ikke gjort noe med, så det endte med at hun fikk en ganske lang vinterpause, forteller hun.

Birkeland prøver å ta det hele med stoisk ro og tålmodighet.

– Sånn generelt så prøver jeg å ikke la dette gå inn på meg. Selv om det kan være litt frustrerende så prøver å gjøre det beste ut av det. Disse tingene er ikke noe jeg kan gjøre noe med uansett. Dessverre har det ofte vært noen småting med henne. Hvis vi har løst en utfordring har ofte en annen dukket opp, og derfor har det vært litt problematisk å få henne tilbake. Vi prøver bare å være tålmodige, for vi skal ha henne i lang tid. Hun er jo bare fire år, understreker hun.

Hun medgir imidlertid at utfordringene i fjor høst var en prøvelse.

– Problemene med tennene skal jeg imidlertid innrømme at var veldig frustrerende. Jeg er jo utålmodig av meg og vil gjerne få ting gjort med en gang. Det er imidlertid ikke mulig å få naturen til å gå raskere. Dessuten var nok pausen godt for Bellfire av andre grunner også. Hun spiste nemlig ikke nok i fjor høst. Siden den gang har hun lagt på seg 70-80 kg. Nå ser hun veldig fin ut, understreker hun.

Nå håper Birkeland at resultatene på banen blir enda bedre, men hun tør ikke tenke for mye på det.

– Det er klart, vi legger jo all vår tid og sjel i dette – så vi håper på best mulig resultat fredag. Men huff, ikke spør om løpet altså, for jeg blir bare nervøs hvis jeg tenker for mye på det, smiler hun.