Lokalkjøring på travparken

Lokalkjøringskarusellen ruller videre. Lørdag 25. juni skal Risør og Tvedestrand travlag arrangere lokalkjøring for første gang på flere år.

Siden travlaget ikke har egen bane bruker de travparken. For tiden jobber man med forberedelsene.

– Sist vi hadde lokalkjøring var før koronaen, så det var i 2019. Det blir spennende og morsomt, forteller Gro Tallaksen.

Sammen med Ingrid Askland er hun ansvarlig for organiseringen. Det er mye å organisere, men heldigvis er dugnadsånden i beste velgående.

– Folk er generelt flinke til å stille opp. Min erfaring er at alle som kan stiller opp og hjelper til. Det er jo av og til litt utfordrende, for noen kan jo ha med seg både barn og hest på kjøringen, og samtidig skal dem også hjelpe til. Men, sånt går seg fint til. Ellers blir det vel også som det pleier å være på lokalkjøringer – nemlig en kamp for å få nok hester til start. Det at vi arrangerer lokalkjøringen på travparken har imidlertid fungert bra på det feltet tidligere, for en del av trenerne på parken har da valgt å starte med noen hester. Det håper vi at dem gjør i år også, understreker hun.

Mange lokalkjøringer har noe utradisjonelle, eller uvanlige, løp. Så også på Risør og Tvedestrands lokalkjøring. Der arrangeres det nemlig showløp for ponniene.

– I tillegg til de ordinære travløpene, så har vi to andre løp. Det ene er et idealtidsløp, hvor hestene skal komme så nærme to minutter som mulig. Dette er perfekt for hester som kanskje ikke er klar til å gå ordinære løp, for det er en fin plass å starte. Så har vi også et ponniløp hvor absolutt alle kan melde. Da mener vi alle, også de som ikke har registrert ponnien for trav. Hvis man har en ponni og gjerne vil prøve seg, er det bare å melde på. Det er heller ikke noen påmeldingsavgift for ponniene, og alle får premie. Her håper vi at folk melder seg på, smiler hun.

Påmeldingsfristen er onsdag 19. Nå håper Tallaksen at så mange som mulig, uansett hvor man kommer fra, melder og bidrar til å gjøre dette til en suksess.

– Vi håper på så mange som mulige, og det er bare å ta kontakt. Både i løp for varmblods og kaldblodshester har vi DNTs pokal til vinneren. Det er veldig gildt synes jeg, og alene en god grunn til å melde, avslutter Tallaksen.