– Jeg brølte som en løve

Asplund Jenta hadde ikke startet siden oktober 2019 før hun gjorde comeback i begynnelsen av juni. Da galopperte hun bort en mulig seier på oppløpet. Tirsdag holdt hoppa seg til trav og knep så vidt seieren.

– Da Geir kom inn i stallen etter løpet sa han at jeg nok burde dra på seremoniplass. Han var ikke helt sikkert, men følte at han var først i mål. Det er jo helt fantastisk, for på forhånd håpte jeg at hun skulle klare en premie. Akkurat da han hadde sagt det ropte de henne opp som vinner. Det var en utrolig følelse. Jeg brølte som en løve.

Det forteller Knut Ingmar Knutsen. Han er trener og eier Asplund Jenta sammen med Ingrid Askland. Når han har starthest blir han nesten usosial. Det gjør at han ikke så målpasseringen.

– Jeg sto langt oppe i svingen, for jeg må alltid stå alene når vi har starthest. Da var jeg omtrent nede I svingen, nesten hvor man volter. Det var helt ulidelig å se dem svinge inn på oppløpet. At hun kontret ut Jeger på oppløpet var helt utrolig, og jeg er sjelegrad for at det ikke ble noen oppløpsgalopp. Dette betyr så mye for meg – og Asplund Jenta betyr så mye for meg, forteller Knutsen.

Han kjøpte nemlig hoppa etter å ha vært gjennom en beintøff sykdomsbehandling. Den åtteårige hoppa har således vært en fantastisk terapihest – og nå beviste hun også at hun kan på banen. Vinnertiden var likegodt ny autorekord for Åsajervendattera.

Løp 1

Anders U.S. og Thai Sansa på strek var beste i gang. Kick Off Classic havnet i dødens med Conquestador B.R. bak seg. På slutten gikk det fort, og ingen bakfra fikk noe med utfallet og gjøre. Ut på oppløpet gikk Kick Off Classic i duell med Anders U.S. og nedkjempet denne greit. Bakfra klarte Thai Sansa såvidt å kaste seg foran Anders U.S. i kampen om andreplassen. Vinnertiden var gode 1.13,8/2160 meter.

LØP 2

Lennon B.R. tok teten fra sjettesporet, og kontrollerte siden alt. Nelson Catch Me satt først i dødens, mens galopperte runden igjen idet Thai Carolina rundet feltet og kom opp i dødens. Inn i siste sving var det fem hester i hovedfeltet, mens resten var hengt av. Lennon B.R. ble utfordret av Thai Carolina, men red av stormen og vant greit. Bunny spurtet fint ut i banen og tok andreplassen foran lederryggens Lucky I Am. Vinnertiden var 1.16,5a/2140 meter.

Løp 3

Ringlilja så ut til å være på vei til tet, men galopperte før den første svingen. Da ble det U.R. Fryd i tet, men Asplund Jenta overtok ut av den første svingen. Jeger havnet i dødens, og inn på oppløpet ble det en duell mellom disse to. Midtveis på oppløpet var Jeger først, men innvendig kontret Asplund Jenta mesterlig og klarte så vidt å knipe seieren. Lykkje Tutta ble tredje. Vinnertiden var 1.30,4a/2140 meter.

Løp 4

Dream Case og Jørn Bjaanes kjørte rett til tet. Med bare seks hester i feltet lå alle på en lang rekke innledningsvis. Runden igjen gikk Thai Jersey ut fra lederryggen og ut i dødens. På siste bortre langside angrep Andy Nibs fra bakerst i feltet. Hesten gikk veldig godt et stykke men ble sliten i siste sving. Thai Jersey så ut til å koble grepet på lederen, men galopperte ulykksalig midt på oppløpet. Da kunne Dream Case bare jogge hjem seieren foran Gazza Boko og Glamour Tilly T.E. Vinnertiden var 1.16,0/2140 meter.

Løp 5

Svidd Gummi åpnet best og satt tidlig i tet. Han ble satt under skikkelig trykk av Soma Odin underveis. På siste bortre langside angrep Lykkje Proffen fra tredje par utvendig. Inn i siste sving var Soma Odin sliten mens Lykkje Proffen fikk kloa i lederen. Inn på oppløpet var det allerede avgjort, for Lykkje Proffen gled rolig unna til en knapp lengdes seier. Svidd Gummi tok andreplassen foran Homme Alcor. Vinnertiden var 1.26,5a/1609 meter.

Løp 6

Lobella spant til tet fra fjerdesporet. Waytocashflow kom frem i dødens etter 800 meter, mens favoritten Eva’s Yankee satt sist utvendig. 700 fra mål angrep sistnevnte, og da gikk det veldig fort med treårshoppa. Fremme hos lederduoen var imidlertid så langt hun kom, for disse to klarte lett å matche farten. Eva’s Yankee la seg da ned i rygg på Waytocashflow gjennom svingen. Ut på oppløpet hadde Lobella en halv lengde til Waytocashflow. Da kom Eva’s Yankee igjen via tredjespor, og nedover ppløpet ble det veldig tett mellom de tre første. Eva’s Yankee så en periode ut til å være den sterkeste, men innvendig Lobella klarte å holde unna. Waytocashflow tok andreplassen knepent foran Eva’s Yankee. Vinnertiden var 1.15,4a/2140 meter.

Løp 7

Åse Elden sto alene på strek, men ble umiddelbart utfordret om teten av Tangen Trygg og Alsaker Pumbaa. Førstnevnte fikk overta, mens sistnevnte la seg ned i lederryggen. Grislefaksen G.L. måtte ta den tunge turen i dødens. Inn mot siste svingen ble Grisle Tore G.L. bakket sist for å få fri vei. Ard angrep lederduoen, mens Grisle Tore G.L. kom helt ute i femtespor. Ard ble imidlertid sliten mens Grisle Tore G.L. galopperte tidlig på oppløpet. Der fremme klarte ikke Grislefaksen G.L. å matche Tangen Trygg som trippet unna på lett ben. Det ble imidlertid andreplass på Grislefaksen G.L. og så leverte Grisle Tore G.L. en fantastisk sluttspurt og klarte tredjeplassen. Vinnertiden var 1.23,1a/2160 meter.

Løp 8

Geir Mikkelsen kjørte seg tidlig til tet med stortalentet Lucifer. Siden kontrollerte ekvipasjen hele veien hjem og vant til slutt med fire lengder. Bak den overlegne treåringen var det Tverdals Modina som klarte å holde unna for Sitje Solan. Fjellkos Svenn hadde gått ut i dødens runden igjen, men ble sliten og endte på fjerdeplass. Vinnertiden var 1.32,0a/2140 meter.