Flott duell

 

Flere flotte unghester viste seg frem på travparken torsdag, og løpsdagen ble avrundet med en flott duell mellom treåringene Hauan Mats og Lucifer.

 

Den gikk førstnevnte seirende ut av, men begge hestene gjorde et veldig godt inntrykk. Det samme gjorde treåring Born In Bergen, som greit satte eldre konkurrenter på plass i et grunnlagsløp.

 

Det spørs likevel ikke om den mest imponerende vinneren var Øystein Tjomslands fireåring Smedheim Braut. Etter å ha galoppert bort en mulig seier sist, holdt den fireåring lillebroren til Smedheim Solan seg til travet denne gangen. Selv etter mye av løpet i dødens var det ikke snakk om saken på oppløpet. Førlands Odin sto i mot så godt han kunne, men Smedheim Braut viste klasse når han avgjorde og vant på 1.26,0. Fortsetter fireåringen dette fremover, kan det bli morsomt for de svenske eierne.

 

Man fikk også se to gode comeback denne torsdagen, selv om de hadde to vidt forskjellige utfall. Ari Potter gjorde sitt første løp siden 29. august i fjor, og kunne enkelt jogge hjem en god seier i det første løpet. I det fjerde løpet var Asplund Jenta ute i løp for første gang siden 31. oktober 2019, og så ut til å ha seieren på gaffelen når hun galopperte på oppløpet. Da hadde Tvedestrandshoppa attpåtil gått mye av løpet i dødens. Selv om det ble galopp var det uansett mye positivt å ta med seg.

 

Slik gikk løpene:

Løp 1 – Willmin tok først teten, men slapp til megafavoritten Ari Potter inn i første sving. Lille Odin satt i dødens med Homme Alcor bak seg, og opp til passering runden igjen angrep sistnevnte. Inn mot siste sving angrep Rokne Bliss fra tredje par utvendig, men der fremme hadde Ari Potter full kontroll og bare forsvant fra de andre gjennom den siste svingen. Homme Alcor galopperte på oppløpet, men reddet andreplassen foran en positiv Rokne Bliss.

 

Løp 2 – Boh Erre og Frode Hamre stakk rett til tet, og ble det hele veien. Hamre fikk styre og stelle akkurat sånn han ville hele veien. På sisterunden gikk det litt raskere og da slet flere med tempoet. Det gjorde ikke Glamour Tilly T.E. som avsluttet meget bra til andreplass, men det ble uansett en lett og kontrollert seier for Hamres italienskfødte femåring. Designed Genius ble tredje flere lengder bak de to første

 

Løp 3 – Det gikk radig for seg i åpningen av dette monteløpet. R.S. Dream gikk rett til tet og bare stakk unna. Halvveis hadde hesten 10 lengder ned til forfølgerne. Inn i siste sving hadde Longcat Hanover spist inn mye av forspranget, men skikkelig kontakt fikk hun aldri og måtte nøye seg med andreplassen. Et godt stykke bak kom Petruska inn på tredjeplass.

 

Løp 4 – Til tross for 20 meters tillegg satt Ringlilja i tet inn i den første svingen. Asplund Jenta kom tidlig frem i dødens og holdt godt stand hele veien. Ut på oppløpet så da også Asplund Jenta til å utfordre om seieren, men midt på oppløpet hoppet hun over i galopp. Da lå det an til at ledende Ringlilja kunne defilere hjem seieren. Noen meter før mål galopperte også Kvinesdalshoppa, og da kunne Hage Tor og Øystein Tjomsland notere seg for en god seier.

 

Løp 5 – Åsbjørn Tengsareid gikk glipp av seieren med Ringlilja i det forrige løpet, men fikk umiddelbar revansj. Treåringstalentet Born In Bergen tok lett teten fra førstesporet, og da ble det enkelt for favoritten. Gjennom siste sving prøvde Quality Diva seg. Selv om hoppa var god, hadde ikke Born In Bergen noen problemer med å avvise angrepet nedover oppløpet. Dermed ble det andreplass på Quality Diva, mens Cadiz satt i hennes rygg og fikk tredjeplass.

 

Løp 6 – Øystein Tjomsland ga Smedheim Braut en rolig åpning fra førstesporet, men kom seg fint ut i andre par utvendig rundt den første svingen. I tet satt Førlands Odin med Kleppe Varden i rygg. 1200 meter fra mål angrep Smedheim Braut og avanserte rolig frem til dødens. Da ble det de to favorittene der fremme. Inn i den siste svingen så det ut til at Førlands Odin hadde god kontroll, men gjennom svingen satte Smedheim Braut for alvor klørne i lederen. Inn på oppløpet kjørte disse to en skikkelig duell, men duellen varte ikke for lenge for Smedheim Braut var rett og slett bare for god. Hesten gled rolig fra til en lengdes seier. Kleppe Varden ble tredje et stykke bak.

 

Løp 7 – En Enkel stakk til tet, men slapp til Gyri Jenta etter litt over en halv runde. Etter en runde kom imidlertid Lucifer tauende på Hauan Mats. Disse to treåringene overtok, og kun Gyri Jenta og En Enkel klarte å holde følge. Sistnevnte galopperte imidlertid på siste bortre langside, og ikk siste sving måtte også Gyri Jenta slippe. Der fremme var det skikkelig duell nedover oppløpet. Både Lucifer og Hauan Mats la inn en solid innsats, men sistnevnte og Per Vetle Kals hadde hele tiden en lite overtak. Det var nok for og Hauan Mats var et hode foran i mål. Da kunne Kals også ta seg tid til en liten seiersgest ved målpassering.

 

Foto: Lucifer, til høyre, og Hauan Mats i duell nedover oppløpet.