– Jeg er redd vi bare er med for å være med her. Det er så mange gode hester i dette feltet at vi ikke har noen store ambisjoner, slår Therese Nyhaven fast.

Hun eier og trener den utrolig billedskjønne Homme Alcor. Hesten er en av fire hester på som starter på strek i kaldblodsutgaven av Sørlandsløpet. Etter seks ukers pause startet han i kvalifiseringen 7. mai, men kom da inn som femte og siste hest av de som fullførte løpet. Nyhaven er imidlertid trygg på at hesten er forbedret til fredagens finale.

– Han hadde hatt pause og trengte absolutt det kvalifiseringsløpet for å komme i gang igjen. Han gikk greit, men jeg må jo ærlig talt si at han godt kunne tatt i litt mer på slutten, smiler hun.

For dette med å ta i for fullt er ikke alltid noe Mørtvedt Jerkeld-sønnen synes er like morsomt. Hesten med de nydelige fargene har nemlig mange meninger ute på banen, og gjør gjerne ting på sin måte.

– Han ganske så egenrådig. Dessverre. Han har også litt for lett for å galoppere slik jeg ser det – men hvem vet, kanskje han galopperer for å slippe å måtte springe for fullt. Det ville ikke overraske meg om han tenkte slik, påpeker hun med litt humor i stemmen.

Mon tro om hesten er slik hjemme også? Selv om det er en viss oppgitthet i stemmen når hun snakker om den røde hestens egenrådige natur, skinner også en både en glede og stolthet over hesten gjennom.

– Nei nei, han er helt super i alt som gjøres hjemme. Han er ganske enkelt verdens mest medgjørlige. Små barn kan leie han, og han er bare en veldig trivelig hest. Det er det som er så pussig, for hjemme er det ingen problemer – men i banen har han virkelig noen egne oppfatninger av hvordan ting skal være. Det er heller ikke alle kuskene som har like godt tak på han. Man er virkelig nødt til å være på når man kjører han, understreker hun.

Nyhaven kom inn som eier på den seksårige vallaken i 2020 etter et tips fra en av travtrenerne på parken.

– Jeg kjøpte han for litt under to år siden. Da hadde jeg vært på leting en stund, og Johan Kringeland Eriksen tipset meg om at Homme Alcor kunne være en fin hest for meg. Det har han da også vært, for det er jo en trivelig hest, smiler hun.

Nå er det Sørlandsløpet på programmet. Kan hesten overraske? Er det mulig at feltets peneste også kan bli feltets mest motiverte for dagen og overraske? Nyhaven er nøktern.

– Jeg tror hvis vi klarer å få en premie så skal vi være kjempefornøyde, avslutter hun.