– Jeg synes jo egentlig at han fortjener en seier nå

Kleppbests storebror Kleppson jakter fremdeles sin første seier. På lørdag starter den femårige vallaken på travparken sammen med sin trofaste trener, kusk og deleier Natalie Pedersen.

Hun eier Kleppson sammen med mamma Ann May, men gjør alt unntatt å sko hesten. Selv om hesten ikke har vunnet på 21 starter så langt i karrieren, håper hun lykken snart snur. Pedersen innser dog at det kan bli vanskelig å vinne akkurat dette løpet.

– Han er meldt til ulvene til ulvene her, konstanterer Natalie Pedersen med et smil.

Snart kommer nok seieren, for dette er en hest som har blitt bedre og bedre. Som treåring med det en premie på fem starter. Som fireåring ble det en tredjeplass med sju starter, og i år som femåring har det blitt en andre- og to tredjeplasser på ni starter.

– Det er jo gøy med utviklingen, og jeg synes jo egentlig at han fortjener en seier nå. Det har jo vært en lang vei å gå, og han har trengt mye tid på å utvikle seg. For en stund siden trodde jeg at dette var en hest som ikke engang kunne gå raskere enn 1.31, men han har virkelig vist at han kan i et par løp. Det er jo heller ikke en feig hest – han springer det han er mann om, forteller hun.

20-årige Natalie overtok hesten som toåring, for tre år siden. Det har vært et langt lerret å bleke, men sammen har de knekt flere koder underveis.

– Det har vel vært en lite prosjekt, og tre lange, lærerike år. Dotterud Teddy er også kjent for å avle sene avkom, og det er vel først i år at det har begynt å løsne litt. Vi har imidlertid trent mye mengde – mest joggeturer, men også ridd mye i skauen og kjørt endel med dekk. Slik han har fått mye styrke og det har nok hjulpet betraktelig. I år har vi også startet relativt mye, det har nok vært en annen ting som hjulpet mye, forklarer hun.

1.35-grensa ble ikke underskredet før i desember 2021, og forbedringene har bare fortsatt. Den siste måneden har Kleppson to ganger travet på 1.31-tider, og begge med Natalie i sulkyen. Selv om noen andre kusker har fått prøve seg bak Dotterud-Teddy-sønnen, velger nemlig Natalie å kjøre selv.

– Han er vanskelig å kjøre og må støttes hele veien. Samtidig er han stri, egentlig ekstremt stri. Jeg synes det er gøy å kjøre selv og det går like greit om jeg, som kjenner hesten min, kjører som om noen andre gjør det. Dessuten er jeg jo veldig glad i hesten min, medgir hun.

For Kleppson er spesiell herremann, og å ha en kusk som kjenner vallaken og hans særegenhetene er bare en styrke. Så har da Natalie også lært underveis.

– Han er jo spesiell og kan være vrien å finne ut av. Det er en snill hest, men han har gitt meg noen skader. Han kan for eksempel bli litt dum og løpe deg ned, selv om jeg føler det har blitt mye bedre. På den andre siden kan han også være en kosete gutt, og når du børster han så kan han stå og sove, forteller hun.

Nå er det start på travparken, og etter det skal Kleppson få en velfortjent liten pause. Uansett hvordan det går er hun sikker på en ting:

– Dette er jo gøy.