Går for finaleseier

 

Lørdag ble det kjørt kvalifiseringer til nyvinningen Sørlandsløpet. Dessverre var det ingen ekvipasjer fra Sørlandet som vant, men mange hjemmehester kom seg videre til finalen 20. mai. Johan Kringeland Eriksen fikk med begge stallhestene til finalen.

– Selv om det ikke ble seier så er jeg godt fornøyd. Trø Ennius ble nummer to, og Glans Tider kom seg også til finalen. For hans del ble det et veldig vanskelig løpsopplegg hvor vi måtte bakke sist. Hesten fungerte imidlertid fint, forteller han.

Han satte seg også opp bak Homme Alcor og Andy Nibs i andre kvalifiseringsløp, og spesielt sistnevnte gjorde et mye bedre løp enn resultatet – en sjetteplass – tilsier.

– Andy Nibs fikk jo også et håpløst løp. Vi satt i rygg på Watchdog, som stivnet i siste sving. Da måtte vi gå rundt i fjerde spor og det ble umulig, men hesten spurtet veldig fint. Homme Alcor kom jo seg også videre, selv om han ikke helt klarte å være med i seierskampen, påpeker han.

Selv om det ikke ble noen kvalifiseringsseier, er han positiv foran finalen.

– For Homme Alcors del tror jeg det kanskje blir litt tøft å hevde seg helt i toppen i finalen. De tre andre har alle en sjanse til å vinne. Veldig mye kommer til å avhenge av startspor, posisjoner og dagsform. De er imidlertid alle sammen gode nok til å vinne om det klaffer. Vi må jo prøve å sørge for hjemmeseier i finalen, avslutter han.

Slik ble løpene kjørt:

Det første løpet var et løp for hester med lavt grunnlag, og endte som et oppgjør mellom to fine treåringer. Letsgo Soa forsvarte innersporet. Første 500 gikk på 1.18,0 og da nærmet Born in Bergen seg bakfra. Disse to fikk mange lengder ned til resten, før feltet samlet seg ved passering runden igjen. Ut på siste bortre langside ble tempoet igjen økt, og det ble igjen vann mellom båtene. Letsgo Soa klarte ikke å riste av seg Born in Bergen, og ut på oppløpet ble det hele en tohesters duell. Det sto og vippet lenge, men Born In Bergen klarte aldri å komme seg forbi en utrolig tapper Letsgo Soa.

I det andre løpet var det Haugestad Sussebass som stakk av gårde i tet med treåringen Lucifer i rygg. Stortalentet til Geir Mikkelsen ble lagt i angrep inn i siste sving, og da brukte han Haugestad Sussebass som rundingsbøye, før han sprang inn til en overlegen og meget bejublet hjemmeseier.

I det tredje løpet, en av to kvalifiseringer til varmblodsutgaven av Sørlandsløpet, stakk Come Victory til tet fra start. Ut på den første svingen satte Lars Anvar Kolle fart og kjørte seg til tet med Poetry In Motion. Der satt ekvipasjen hele veien, for inn i siste sving fikk hesten to lengders forsprang. De lengdene Poetry In Motion aldri slipp på, og vant foran en godt avsluttende Esti Ronai.

Det fjerde løpet ble sannsynligvis avgjort på startsiden. Øystein Tjomsland tok det rolig fra start med favoritten Troll Sterk Odin, som lå sist inn i den første svingen. Eirik Høitomt, derimot, pilte til tet med Rinde Thorvald. Da måtte Troll Sterk Odin jakte og jakte. Hesten kom opp i lederryggen, men midt på oppløpet var det fremdeles en lengde frem til Rinde Thorvald. Høitomthesten bremset oppunder mål, men Troll Sterk Odin klarte ikke å hente hele forspranget i tide.

Det neste løpet ble en styrkedemonstrasjon av Amon Wise As. Hesten vant sin kvalifisering til Sørlandsløpet etter å ha gått den tunge veien i dødens utenfor Myamazingdream. Nedover siste bortre langside begynte Amon Wise As å trykke skikkelig på lederen, og inn på oppløpet hadde han koblet grepet på lederen. Delicious Me satt i rygg på Amon Wise As underveis. Han klarte ikke å hente noe på slutten. Det ble likevel en andreplass

I den andre kaldblodskvalifiseringen til Sørlandsløpet lå alt an til en etterlengtet hjemmeseier. Trø Ennius tok seg tidlig til tet, og fikk snart besøk av Smedheim Braut som kom opp i dødens. Ned siste bortre langside la Tjomsland inn et voldsomt press med Smedheim Braut. Trø Ennius var tapper, men nedover oppløpet gled Smedheim Braut forbi takket være kjempekreftene sine. Bakfra kom imidlertid Tom Erga og Honannas Trolljeger med lange klyv. Det så imidlertid ikke ut til at han kom raskt nok, og Smedheim Braut var på vei til en imponerende seier. Bokstavelig talt noen meter foran målstreken kastet imidlertid Smedheim Braut seg over i galopp, og da ble det uansett Honannas Trolljeger som vant – mens Trø Ennius tok en god andreplass.

Kveldskjøringen med avsluttet med noen en enorm treåring. Øystein Tjomslands stortalent Brenne Borken gikk rett til tet fra førstesporet, og kontrollerte deretter akkurat som han ville. Det gikk rolig fra start, og hele den første runden, før tempoet ble virkelig skrudd opp på slutten. Da ble konkurrentene statister mot den borkete hesten som allerede fremstår som en av årgangstoppene på treårssiden.