Bestemt dame tilbake i banen

Det skjer at hester er borte fra travbanen i et år. At det går to år og sju måneder er imidlertid mer spesielt.

 

Dette skjedde imidlertid på travparken forrige fredag, for da var Asplund Jenta ute i prøveløp. Det var hennes første start siden 31. oktober 2019.

Det er Knut Ingmar Knutsen og Ingrid Askland i Tvedestrand som eier hoppa, og Knutsen tar seg også av trenerjobben. De kjøpte først Asplund Jenta som avlshoppe.

– Hun ble opprinnelig kjøpt som avlshoppe. Jeg falt nemlig veldig for morsstammen. Den forrige eieren slet veldig med henne og hadde vel mer eller mindre gitt henne opp. Da kjøpte vi henne og bedekte med Lex Lodney. Nå som føllet var solgt og sendt avgårde var jeg imidlertid litt interessert i å prøve henne i banen, medgir Knutsen.

Selv om en så lang pause kan høres ut som en veldig dårlig ide, tror Knutsen det kan ha vært redningen for løpskarrieren.

– Hun har slitt med diverse, og har også en lei tendens til å sparke seg selv foran. Senebelegg har hjulpet. Samtidig så tror jeg det har vært veldig godt for henne å få en lang pause. Naturen leger mye av seg selv. Det er jo heller ikke slik at hun ikke har trent, for hun har et fint uteområde. Der har hestene hatt litt av noen økter når de setter i gang. Det er litt av en trening de gir seg selv, småhumrer han.

Prøveløpet ble unnagjort på overbevisende vis på 1.32,3. Det blir imidlertid ikke noen pause for Asplund Jenta bare fordi dette er unnagjort.

– Jeg har meldt henne til neste kjøring på travparken. Hun fungerte fint i prøveløpet, og håper vi kan ha det litt moro med henne fremover. Det er ei fin hoppe i banen, understreker han.

Presiseringen «i banen» er imidlertid på sin plass. Knutsen er nemlig den første til å innrømme at hoppa kan være litt av ei merr.

– Dette er en bestemt dame som er vant til å få det aller meste på sin måte. Hun kan være skikkelig merrete, men vi har begynt å forstå henne. Så det går da fremover. Hun har også roet seg litt, for når jeg begynte å kjørte med henne var hun utrolig stri, poengterer han med et smil.

Han har nok gjort mye riktig, for i prøveløpet så hoppa ganske så fin ut. Med et grunnlag under 100.000 og ei hoppe som kan ned mot 1.30 blir nok Asplund Jenta en hest å følge med fremover.