Odd Dvergsdal og Jæren Hingst har nå åpnet ny avlsstasjon på Nodeland utenfor Kristiansand. – Jeg håper den kan gi avlen på Sørlandet et løft, sier han.

Nye luftegårder og beiter, 15 store og lyse bokser, veterinærrom og overnattingshybler er noe av det stedet innbyr.

– Det er et kjempeløft, som hadde ikke vært mulig uten hjelp fra gode venner, sier Dvergsdal.

Han håper nå stasjonen skal bidra til at det blir lettere å drive med avl på Sørlandet.

– Jeg håper og tror det. Nå får man en sentral stasjon på Sørlandet, med gode hingster. Reiseveien blir kortere og tilbudet det samme eller bedre. Mottakelsen har også vært god. Håpet er at det skal bli produsert mange lokale travere her, smiler han

Opplegget er enkelt.

– Hoppene kommer hit for inseminering. Vi satser på korte opphold. To ganger i uken henter jeg kaldblodshingstene som står hos Øystein Tjomsland til tapping her på gården, så insemineres de tilreisende hoppene her. I tillegg satser vi på å inseminere på tilsendt sæd fra andre hingster. Også ridehester, forteller han.

Ansgar Kohler blir stasjonsveterinær.

– Han er unik. I mange år har han sørget for å få inseminert hopper over hele Sørlandet. Sent og tidlig, uten noen gang å si nei. Nå får han en stasjon å jobbe ut fra. Uten han hadde dette aldri gått. Jeg ser frem til det samarbeidet, sier Dvergsdal.