Drømmen om Ourasi

Bernt Ove Johnsen storkoser seg med travet om dagen – kanskje ikke så rart siden hans Alamacose har blomstret for fullt det siste året.

– Han er stor og ble tatt veldig forsiktig som unghest. Det er bare en måte å holde på med hest, og det er å være tålmodig.  Vi har gitt han tiden han trengte, så jeg er ikke så overrasket at han nå utvikler seg så mye at det gir resultater, forteller han om hesten som aldri har vært dårligere enn nummer fire siden årsdebuten i 2021.

Alamacose er på mange måter avlsdrømmen som gikk i oppfyllelse. Når Johnsen ser hans hest øse på med kjempekreftene og stridsmoral på slutten av løpene, vet han at han traff litt blink genetisk.

– Alamacose er jo sønn av Jocose, som igjen er en sønn av Express Ride og Ourasine. Og Ourasine, det er en datter til Ourasi. Utgangpsunktet mitt var at jeg ønsket en hest som kunne avgjøre på oppløpet, og ingen var bedre enn det til Ourasi. Jeg ikke så opptatt av dette jaget tidlig i løpet med Alamacose, for han gjør det bakfra. Da han var på Bjerke, hadde han spor 11 og lå sist en runde fra mål. Han rundet imidlertid alle unntatt en på sisterunden. Når jeg ser det, vet jeg at jeg har fått hesten jeg ønsket meg –og da tenker jeg at jeg kanskje har fått en liten bit fra Ourasi, forteller han.

Med disse avslutteregenskapene så vet også Johnsen  at hesten har en mulighet i hvert eneste løp. Det blir ikke alltid seier, men hesten er alltid sterk på slutten. På Sørlandet mandag jakter Alamacose karrierens fjerde seier. For Johnsen er løpene en opptur nesten uansett hvordan det går.

– Jeg synes jo bare at det er gøy med hest. Det er gøy med utviklingen, og å la de få lov til å utvikle seg i sitt eget tempo. Jeg har hest for kos, ikke for å blir rik, så alt som har skjedd er en ren bonus, påpeker Johnsen

En av de største bonusene for Johnsens del, kom under vinterens travgalla. Alamacoses ett år yngre lillebror, One More Time, ble nemlig valgt  til både ”Årets 4-årige varmblodshest” og ”Årets Hest”

– Det var knallgøy med One More Time som årets hest. Han skulle jo egentlig ikke vært født, og det er jo derfor han har navnet sitt. Jeg burde jo nemlig gi meg, men ville ha ett føll til. Sånn ble det One More Time. Jeg begynner jo å dra på årene, men det er vanskelig å gi seg.  One More Time ble da heller ikke det siste føllet … Nå venter vi enda et føll, etter One Too Many og Golden Hope. Min hovslager sa jeg burde kalle den neste hesten Never Ending Story, ler han.

One More Time har han satt i trening til Per Vetle Kals, mens Alamacose er det han og Nina Hagen, som også er deleier, som steller med. Han gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg har ingen store mål for året, men tar et løp av gangen. Dog er jeg veldig spent på Alamacose, for kurven går jo skikkelig oppover for tiden. Han han alltid en voldsom styrke i slutten av løpene og det kan ta han et godt stykke, avslutter den joviale og dyktige amatøren.