Rune viste proffene

Hovslagermester, amatørtrener og kusk Rune Røyrås hadde en ny flott dag på travparken tirsdag når han vant med Vestpol Kongen i det sjette løpet.

– Han var veldig fin, og nå er han tilbake der han var på sitt beste. Han løste vanvittig fra start og jeg var nede i 1.17-tempo på startsiden. Jeg skjønte at Gudmestad ville frem med Møller Viktoria og prøve å kontrollere løpet, men da slapp jeg jo dødens. Det ble jo ganske så perfekt, påpeker han.

Var det løpsavgjørende at Møller Viktoria kom frem og avløste Vestpol Kongen i dødens? Røyrås tror faktisk han hadde kunne vinne uansett.

– Jeg tror ikke det hadde så mye å si. Dødens hadde ikke vært et problem, for han er veldig regulerbar og har vunnet flere løp fra den posisjonen tidligere, understreker han.

Vestpol Kongen kom til løpet med etter å ha endt uplassert i de to første startene i år. De to løpene er eieren imidlertid klar på at man bare kan glemme først som sist.

– Han var litt syk de to første løpene i år, og var bare ikke i sin beste form. Jeg synes imidlertid det har løsnet på ordentlig nå, for nå var han skikkelig god. Dette er jo en fryktelig god hest, smiler han.

Med tirsdagens seier er årets seierskonto åpnet. Hesten har da også vunnet løp hvert eneste år siden han debuterte som treåring, og Røyrås føler hesten er god i sitt grunnlag. Derfor blir også lista lagt deretter fremover.

– Jeg har ikke plukket noe videre løp, men fremover blir det nok til at vi fokuserer på V75-løp. Jeg synes han hører hjemme der. Fortrinnsvis autostart, for han er best der, og så er det heldigvis mange fine løp i hans grunnlag fremover, avslutter han.

Løpsoppsummeringer:

I det første løpet handlet alt om Anders U.S. Søvikhesten tok teten fra start, og kontrollerte siden alt. Etter en rolig åpning på 1.18 første 1000, økte Vidar Hop suksessivt på farten i sisterunden. Da ble det ganske lett på slutten, selv om Brage Hindø spurtet som en virvelvind på slutten.

I det andre løpet tok Øystein Tjomsland teten med treårige Brenne Borken. Første 1000 gikk på 1.31,5, i seg selv et tøft tempo for en treåring. Den siste kilometeren økte imidlertid Tjomsland tempoet skikkelig, og Bork Odin-sønnen havnet på 1.28,5 i debuten – bokstavelig talt langt foran resten av feltet

Troll Sterk Odin beholdt ledelsen fra førstesporet i kveldens tredje løp. Mantus prøvde å presse seg til tet midtveis, men det ville ikke Tjomsland være med på. På sisterunden økte mannen i gul tempoet, og da klarte ingen av konkurrentene å være med. I mål ble det seks-sju lengder ned til Kolli Yx Odin og Mantus.

I det fjerde løpet kom Kadans Transs R til tet tidlig, og derfra prøvde Magnus Teien Gundersen å kontrollere helt inn. Det så også lenge ut til å gå, men nå helt på målstreken ble lederhesten innhentet av Andy Nibs, som satt i tredje par utvendig underveis før han angrep via tredjespor med litt under 500 meter igjen.