– Er en vi har ambisjoner med

I tirsdagens V75 debuterer en av travparktrener Øystein Tjomslands mest omtalte treåringer, Brenne Borken. Og treneren har ambisjoner med hingsten.

I tidsløpet står den stammesterke treåringen perfekt til og mye skal til om borken ikke seiersdefilerer etter V75-2.

– Jeg vet faktisk ikke helt hva han kan. Men det er klart at dette er en av dem vi har ambisjoner med i de klassiske løpene. Det er en veldig god hest. En hest for årgangsløpene, sier Tjomsland, som med det røper alt om hestens kapasitet.

Selv om han utfordres flere ganger, vil han ikke ut med noen antatt tid for hva hingsten kan per nå.

– Det er vanskelig å si. Han har ikke hatt løpsvogn på siden han gikk prøveløpet i september i fjor. Men han har bra fart. Jeg har ikke kjørt noen full distanse med han. Nå er han med for å lære og utvikle sitt løpshode, sier treneren.

– Men hva kan han?

– Det er en veldig god hest. Jeg blir ikke overrasket om han går …, Tjomsland biter det i seg og skifter tema.

– Det er tidlig og hesten er fersk, men han trener veldig fint. Det handler også litt om at han forstår hva det går i, og tar i hele veien. Gjør han det er det en fin vinnersjanse, smiler han.

Brenne Borken ble kjøpt av daværende Brenne Bas-eier Tore Gard og hans kamerat Kjell Magne Andersen i september 2020. De betalte da 500.000 kroner for den daværende åringen. Den er en del av en svært eksklusiv søskenflokk, med klassiske vinnere i fleng.

Slik som:

Brenne Rødi – 2,6 millioner innkjørt

Brenne Blissi – 2,1 millioner innkjørt

Brenne Berna – 1.1 millioner innkjørt

Brenne Bas – 759.000 innkjørt

Brenne Odin – 860.000 innkjørt

 

Tirsdag kan lillebror Brenne Borken starte sin oppgave med å gjøre mamma Brenne Jærva stolt.