La på til andre strake

Søndag ble det en ny flott seier på travparken-trente Goldstile. Karin Hauge hadde denne gangen tatt turen til Forus, der hesten imponerte da han vant på 1.13,4 over 2040 meter.

Og det var mer igjen på tanken. Hesten har nå vunnet to av de tre siste startene, og virker å være tilbake i god, gammel form.

– Det var en veldig fin seier, og det er godt å se at det fungerer. Goldstile var jo skadet i nesten hele fjoråret. Han satte ny rekord i april, så slo han seg i luftegården og var ute omtrent åtte måneder. Vi har trent godt, og etter de to første løpene løsnet det, selv om han i de løpene viste at han var på riktig vei. Når ting fungerer er han veldig god, forteller Hauge.

Den åtteårige hesten har hatt noen skadebekymringer gjennom årene. Hauge medgir at slikt sitter i bakhodet.

– Man er jo litt bekymret på om de tåler det. Når det presses litt og det går fint, er det en god følelse. Det er jo litt tryggere, for å si det sånn, nå som han har gått flere løp og alt fremdeles ser kjempefint ut. Det er uansett ikke lett, for det er ikke bare skader som kan sette han ut av spill. Han sliter nemlig også med allergi, og det var det helt tilfeldig at jeg fant ut. Jeg har imidlertid en annen hest med samme symptomer, og på den måten fant vi ut at han har allergi mot midd. Det slår imidlertid av og til litt ut når pollen kommer, og man vet aldri hvordan det går hvis luftveiene tetter seg litt. Det skal nemlig ikke så mye til før han gir seg, fortsetter hun.

Foreløpig ser det imidlertid veldig fint ut. På Forus var Goldstile klart best fra start, og når Double Trouble E.P. prøvde seg på slutten bare dro han unna og vant med fem lengder. Det var et løp i Vinterserien, og nå ser hun frem til finalen på Forus 5. april.

– Vi planlegger aldri langt i forveien med Goldstile. Neste løp blir Vinterseriefinalen, og etter det ser vi det bare an. Alt avhenger av hvordan hesten har det, forklarer hun.

Når man har en hest av Goldstiles kaliber, er det imidlertid lov til å drømme. Hun har to drømmer når det kommer til Nu Pagadi-sønnen.

– Jeg drrømer om å få en millionær. Han har kapasiteten til det, og det hadde vært litt morsomt å få til. I forfjor deltok han også i NM. Da ble han nummer seks og satt fast lenge, så han gjorde seg ikke bort. Skulle han være skikkelig flink og i form, hadde det vært morsomt å delta i Norgesmesterskapet igjen, understreker hun.

Hun har vært gjennom flere opp- og nedturer med Goldstile, som hun beskriver som en veldig koselig hest å jobbe med – men definitivt et vanedyr.

– Han er veldig snill. Han er imidlertid også veldig bestemt og vil ha ting på sin måte. Du kan vel si at han er litt diva. Du skal ikke tulle til for mye med rutinene før han sier fra. I banen er han fantastisk. Det er som å kjøre en bil, avslutter hun.