Kals fortsetter suksessen

– Det var veldig bra. Absolutt en fin dag, sier Per Vetle Kals om løpene på Sørlandet torsdags kveld.

Der ble det seier med stallhesten Nelson August og en med Alamacose. Sistnevnte trent av deleier Bernt Ove Johnsen. For Kals var det kanskje spesielt det var godt å se Nelson August vinne – den første seieren i hans regi.

– Det var godt å vise han frem sånn. Vi har hatt utfordringer med at han har vært anspent i løp. Nå var han lettere og ledigere. Vi har endret på noen småtterier, og det ser ut til å ha fungert bra. Nå var han mer i harmoni, forklarer han, og legger til at han har tenkt å satse på noen V75-løp med den talentfulle Moe Odin-sønnen.

Alamacose var også solid. Jocosesønnen brukte litt tid på å knekke koden, men tre seire på de sju siste startene vitner om kapasitet. Duellen med Wilmawerth nedover oppløpet avgjorde vallaken lett, og Kals er raskt ute med å rose både tidligere og nåværende eier.

– Han gikk jo veldig bra for Geir i fjor. Medeieren har lagt ned mye jobb med hesten, og det betaler seg. Han trengte løpet sist etter fire måneders pause, og var veldig god nå, påpeker han.

Med to seire i fikk det bare være at U.R. Fryd ikke hadde sin beste dag.

– På en måte hadde jeg forventet henne litt bedre, men hun liker å ha rygg i det lengste. Det fikk hun ikke denne gangen, og det kostet litt for mye. Hun trøtnet litt, men kommer helt sikkert tilbake, avslutter den dyktige gjersdølen.

Oppsummering av løpene:

Løpsdagen begynte på beste vis for Øystein Tjomsland, som dro rett til tet med Grislesjefen G.L. i det første løpet. Utfordreren Sigve H.R. kom tidlig opp i dødens, men kunne aldri gjøre noe med lederhesten. Grislesjefen G.L. fikk to lengder inn på oppløpet, og de ble gode å ha når det gitt litt tråere oppunder mål. Til slutt vant hesten med en halv lengde.

Storfavoritten Income dro oppskriftsmessig til tet i det andre løpet. Hesten så i det lengste ut til å ha kontroll. Når målstreken nærmet seg hadde imidlertid Revenuesønnen lite å stille opp med når angrepene kom ute i sporene. Aller best spurtende var Easy Winner og Vidar Hop, som fikk en fin reise underveis i tredje par utvendig, og avsluttet til en god seier på raske 1.13,2a over sprintdistanse.

I det tredje løpet dro Lille Senumsprinsen først til tet. Per Vetle Kals sendte imidlertid Nelson August tidlig frem i tet. Der fikk han styre i fred og ro, og ved utgangen av siste sving fikk hesten to lengder ned til resten av feltet. Selv om Åsa O.K. yppet seg oppunder mål, hadde Nelson August og Kals full kontroll.

Kiwi Limitless fikk styre og stelle i rolig tempo i tet i det fjerde løpet. Inn i siste sving satt Geir Mikkelsen og El Cid fart fra andre par utvendig. Hesten var på offensiven gjennom siste sving, og nedover oppløpet bare stormet hesten unna og vant komfortabelt med nesten tre lengder.

I det sjette løpet forsvarte Glans Tider lett førstesporet. Favoritten så lenge ut som en vinner, og på siste bortre langside dro hesten unna i høyt tempo. Inn på oppløpet ble hesten imidlertid stummere i steget, og midt på oppløpet kastet han seg over i galopp. Da ble det lett for Ask Major, som leverte en meget god avslutning, og kanskje hadde vunnet uansett.

Wilmawerth stakk til tet i det sjuende løpet, med fikk etter hvert litt trykk av Eva Gardenia. 800 meter fra mål angrep Alamacose og Per Vetle Kals fra tredje par utvendig. Hesten toget på i tredjespor, og rundt siste sving fikk Kals skikkelig fart på hesten. Ned oppløpet var det en duell mellom Wilmawerth og Alamacose, men oppunder mål bare dro Kalshesten unna til en god seier.

Lykkje Paula sto alene på strek, og tok selvfølgelig teten i det åttende løpet. Ringlilja kom imidlertid tidlig opp og fikk overta teten ut av den første svingen. Der satt hun veldig godt, for hoppa til Ansgar Egeland bare lenset unna på oppløpet og vant til slutt lett.

I kveldens siste løp fosset Star Act og Vidar Hop rett til tet. Montego Bay og Lars Anvar Kolle lå første i lederryggen, men gikk ut i dødens med 600 meter igjen. Kollehesten prøvde seg, men Hop jobbet godt med Star Act og rodde i land seieren.