Tilbake i hetluften

Steven Thorkildsen er kanskje aller best kjent som Tekno Odins oppasser. Som følgesvenn til superstjernen, var sørlendingen en profilert stallmann i tiden hos Øystein Tjomsland. Nå er han tilbake med egen hest, En Enkel, som nylig avla prøveløp.

– Det gikk fint, og jeg var godt fornøyd med han. Selv om han er fire år, så har han imidlertid noen unghestnykker. Han skjønner fremdeles ikke helt hva det går i, men det kommer nok etter hvert. Han trener fint, men er litt spesielt for han liker ikke å trene alene. Derfor har jeg så jeg har vært inne hos Øystein og trent sammen med andre hester. Da trives han godt, forteller Thorkildsen.

Det har tatt tid med En Enkel, som ikke helt har levd opp til navnet sitt.

-Han sto hos Kihle som toåring, skulle gå mønstringsløp og var klar og alt. Rett før mønstringsløpet begynte han å slite. Han fikk ikke travet til å funke, så vi valgte å stryke han. Siden har han ikke vært på bane. Han ble nemlig kastrert etter det, og så har han vært skikkelig i vekst. Jeg fikk faktisk ikke trent skikkelig før ifjor sommer. Jeg kunne nok begynt litt tidligere, men ville ikke presse noe. Hadde vi presset på hadde vi fort ødelagt hele hesten, men vi har heldigvis ikke noe hastverk med han, forteller han.

Thorkildsen forsvant litt etter tiden hos Tjomsland. Han ga seg for å begynne i en sivil jobb, men fant fort ut av hestebasillen fremdeles var der.

– Jeg var halvannet år borte og jobbet som anleggsarbeider. Med tiden fant jeg imidlertid ut jeg hadde noen år med hest igjen, og har vært to år hos Geir Flåten, fortsetter han

Følelsene for travet har nemlig vært der lenge, og slipper ikke. Akkurat det kan man takke bestefar for.

– Jeg klarer meg ikke uten hestene, og her nødt til å ha hest i hverdagen. Nå har jeg kjøpt nabohuset til min fars går, så da får jeg kort vei til stallen. Hest trengs for psyken. Det hele begynte med min bestefar, det var der interessen kom. Min bestefar hadde nemlig stall på gården til min far. I begynnelsen var jeg ikke så interessert, men jeg begynte å ri på hest som tiåring og da var jeg solgt. Jeg husker at min beste blant annet hadde Brenne Brunen og Brenne Tor. Brenne Brunen var min bestefars store stolthet, mimrer han.

Han mimrer av og til om tiden hos Tjomsland.

– Jeg tenker jevnlig tilbake til årene til Tjomsland. Vi hadde det utrolig gøy sammen. Jeg har vært tilbake noen ganger og kjørt, og det er gøy. Jeg har imidlertid ingen planer om å jobbe som stallmann. Jeg pleier å si at det er noe som frister på solværsdager, men på regnfylte dager kan jeg ikke si det frister å stå med knærne i søle før første løp er kjørt, humrer han.

Kanskje får vi se mye av Thorkildsen fremover. Nå er han nemlig også foreslått inn i forbundsstyret.

– Vi får se. Jeg er foreslått, og det er spennende. Jeg liker hestepolitikk, dog ikke vanlig politikk. Jeg håper at ting kan roe seg på Sørlandet, for det trenger vi, understreker han.

Men så var det En Enkel da. Med prøveløpet unnagjort kan Voje Faks-sønnen starte, men Thorkildsen avventer litt.

– Jeg kunne sikkert startet i dag, det tror jeg nok. Jeg og Toril, som også eier han, har imidlertid ikke hastverk. Nå har jeg lyst til å trene til litt med han, og det kan nok bli to-tre måneder før vi ser han i løp, avslutter han.