Overveldet av interessen

– Dette er over all forventning.

Det sier Kai Sundberg i Agder Travforbund om interessen for introduksjonskurs i forbindelse med ny oppstart av aktivitetsstall på Sørlandets Travpark .

Starter allerede i dag onsdag 2. februar.

– Det er tre introduksjonskurs, to på onsdag og ett på torsdag. Vi har på forhånd sagt at vi ikke skal ha noe mer enn 24 eller 25 påmeldte slik at det ikke blir for mange. Nå har vi altså fått 22 påmeldte barn, og det er utrolig flott. Veldig mange er også nye som ikke har gått på travskole tidligere. Jeg er rett og slett overveldet, forklarer han.

Aktivitetsstallen erstatter den nå nedlagte travskolen. Dette er et pilotprosjekt i samarbeidet med DNT, og Agder Travforbund er det første forbundet som begynner med dette. Stallen har fire ponnier til rådighet og to dyktige instruktører – og nå har man også fulle introduksjonskurs.

– Vi har kun 4 ponnier, to shetlandsponnier og to gottlandsrusser. Disse står oppstallet hos Karin Hauge, og hun tar seg av det daglige der. På instruktørsiden er det Jeanette Topland Vereide og Tina Marie Krabbesund Kolstad som skal drive dette, og så håper jeg også vi kan ha med noen av de eldre barna for å bistå litt ekstra, forteller han.

Men dette er bare introduksjonskurs. Flere eldre barn med erfaring har signalisert at de kommer når selve aktivitetsstallen starter opp med hovedkurs 1. mars. Det synes Sundberg er kjempehyggelig, men det kan også gi visse utfordringer.

 

– Flere tidligere elever vil vente til vi starter hovedkurs 1. mars. Hvis i tillegg mange fra introduksjonskursene ønsker å være med videre, så kan vi fort ende opp med et luksusproblem med for mange påmeldte. Vi kan altså ende opp med en venteliste, fortsetter han, og medgir at dette ikke var en problemstilling som man helt så for seg.

 

Håpet har alltid vært å få bygget opp en god erstatning for den gamle travskolen, både for å ha et tilbud til barn, men også for å kunne bidra til rekruttering til sporten på lengre sikt. Han innser at dette var litt av en start, men vet samtidig at det tar tid å bygge dette opp.

 

– Det var jo jevnt bra med elever på travskolen når travparken drev dette. Konseptet er å få dratt dem over på stor hest når det kommer så langt. Fra forbundets side er dette bare første brikke i et større bilde. Vi har jo noen planer, men vi bygger stein på stein og må begynne nedenfra. Det er viktig, påpeker han, og legger til:

– Så ser vi også etter hvert hvordan viljen er til å gå videre på stor hest. Neste steg for oss blir da også å anskaffe stor hest, for vi har mange som er klare for det steget.

Og hvis man vil være med på introduksjonskurs? Til tross for at det nesten er fullt, er det nemlig noen få plasser igjen.

 

– Det er litt ledig kapasitet på de minste, så det er bare å ta kontakt med oss i Agder Travforbund om noen ønsker å melde på sitt barn kan du ringe Tlf: 907 13 534 avslutter han