Klar etter uvanlig problem

Den Birkelandsbaserte treneren Kari Anne Knutsen tar ut Argr G.L. etter fire måneders pause på travparken torsdag. Moe Argr-sønnen fikk en lengre pause etter å ha slitt med et noe uvanlig problem for en seksåring.

– Han fikk en pause fordi han har slitt veldig med vekst. Han har blitt mye større. Han er ganske stor nå, men ikke uforholdsmessig stor. Jeg synes jo det er litt rart at han drar seg til så mye når han er fem år, men nå ser det i alle fall fint ut, forteller Knutsen.

Bak Argr G.L. står Stall Argr, hvilket består av Knutsen, hennes søster samt Arvid Grønnheim. Sistnevnte er også kilden til navnet, som er de to første bokstavene i for- og etternavnet, mens initialene kommer fra oppdretter Gustav Larsen. Hesten betyr mye for Knutsen, som også hadde faren, Moe Argr, i trening. For nesten nøyaktig 10 år siden, 5. februar 2012, tok Knutsen og Moe Argr en andreplass i et monteløp på travparken. Noen eksakt repetisjon av akkurat det blir det uansett ikke på torsdag, for da er det Eirik Høitomt som setter seg opp.

Argr G.L. er så langt det eneste avkommet til pappa Moe Argr som har startet.  Moe Argr har fem avkom, hvorav to er tre år og en er ett år. Som en kuriositet kan det nevnes at Kalisi H.R., mor til åringsavkommet, faktisk er til start i det samme løpet på torsdag. Knutsen forteller at Argr G.L. er en relativt enkel hest å ha med å gjøre.

– Argr G.L. er en veldig grei hest å ha med å gjøre på alle måter. Han blir litt kvassere når han går løp, men det er bare fordi han vil fremover i banen. Jeg har forresten også faren hans, Moe Argr, gående hjemme her, legger hun til.

Den seksårige vallaken kom litt sent i gang med karrieren, og fikk karrieredebuten 29. august i fjor, som femåring, når han ble fjerde på travparken. Siden fulgte en andreplass og til slutt en tredjeplass før det ble fire måneders pause den nå seksårige vallaken. Selv om det har blitt en litt lengre pause og hesten har vært inne i en vokseperiode, har han imidlertid trent som vanlig.

– Han har trent jevnt og trutt hele veien, og har kun fått fri fra løp og hurtigkjøring. Ellers har det ikke vært noen pause for han. Nå har han fått tre hurtigjobb i kroppen, fortsetter hun.

Den dyktige kvinnen har imidlertid ikke tro på at det blir en seier direkte i comebacket. At det er andrespor i volten på 20 meter tillegg ser hun dog ikke på som en utfordring.

– Han trenger vel et løp, for han er litt tung i kroppen. Han har imidlertid vist såpass bra takter at han kan klare en trippelplassering hvis det klaffer. Andrespor tror jeg skal gå helt fint, for han pleier ikke oppføre seg dumt i volten, vurderer hun.