– Hun var den store inspirasjonen

– Hun fungerte ganske bra. Hun lærte mye av det rutineløpet, for hun har ikke vært så mye på bane ennå og trenger erfaringen.

Det sier Kristian Dokkedal om rutineløpet på travparken lørdag, hvor han kjørte han sin egen fireårshoppe Tverdals Modina. Det lille rutineløpet var enda et steg fremover for både Dokkedal og Tverdals Modina som fikk de siste fire månedene igjen av fjoråret veldig preget av sykdom .

 

– Hun gikk prøveløp 11. august. Under to uker senere, den 23. august, fikk jeg slag, forteller han.

 

Dette skulle bli starten på tre tøffe måneder. Plutselig var det ikke snakk om å være i stallen hver dag, for Dokkedal var fulltidspasient og måtte fokusere på seg selv og på å bli bra. Nettopp det å bli bra og helt frisk var noe han var veldig fokusert på, for Dokkedal hadde en inspirasjon bedre enn noen annen, nemlig sin egen kaldblodshoppe.

 

– Du blir veldig satt tilbake når du får slag, for alt ble krevende. Jeg måtte trene meg selv opp på nesten alle felter. Jeg tenkte mye på Tverdals Modina underveis, og hun var den store inspirasjonen min mens jeg holdte på med opptreningen.. Jeg kjøpte henne som åring på auksjonen, og har gjort alt med henne siden den gang. Samme dag som jeg ble skrevet ut, så dro jeg da også for å kjøre med henne, fortsetter han.

 

Gjensynet var godt for begge. Dokkedal medgir imidlertid at slaget ga han noen utfordringer også da, blant annet var det vanskelig å komme seg av og på sulkyen.

 

Hoppa hadde heller ikke fått hurtigkjøringer siden Dokkedal ble rammet av slag, selv om hun hadde fått grunntrening hele tiden. Det skulle imidlertid ikke gå så lang tid før hoppa var klar til å prøve seg i løp. 16. januar kom debuten på Klosterskogen travbane. Med innlagt galopp ble det en fjerdeplass på Moe Odin-dattera, som eieren og treneren dog forventer skal bli bedre og bedre utover sesongen.

 

For Dokkedal var det en fin opplevelse, 47 år etter at han første gang kjøpte seg travhest. I mellomtiden har han gått mye uten hest, men hesteinteressen har alltid vært der. Når muligheten bydde seg igjen, slo han altså til.

 

– Jeg har jo drevet går i mellomtiden og har ikke helt hatt tid til å holde på med trav i tillegg til gårdsvirksomheten. For noen år siden overtok imidlertid dattera gården, og da valgte jeg å kjøpe meg en traver igjen, forklarer han.

 

Nå sitter han med Tverdals Modina, kaldblodshoppa som fungerte som inspirasjon og motivasjonskilde for å få sin eier tilbake fra slag.