Topp dag for Lindesnesoppdretter

Det ble en flott dag for oppdretter Gustav Larsen fra Lindesnes på travparken tirsdag. Han kunne selv bivåne at begge de to starthestene fra G.L-oppdrettet vant.

Først ute var Grisle Tore G.L. Selv om femåringen gikk i et for han overkommelig selskap var hesten god, selv på en noe dårlig dag, som trener og kusk Per Vetle Kals fortalte om i intervjuet etter løpet.

I dagens siste løp var det fireårstalentet Grislesjefen G.L. som viste seg frem. Øystein Tjomsland ga hesten en rolig innledning i rygg først halvdel av løpet, men avslutningen var førsteklasses. I mål var Bork Odin-sønnen mange lengder foran resten av feltet.

– Det var morsomt dette. Jeg er godt fornøyd med oppdrettet, humrer Gustav Larsen.

Han vil ikke rangere de to prestasjonene.

– Grisle Tore G.L var god. Grislesjefen G.L. var også god. Det var bare det fjerde løpet og han bare reiste fra de andre på slutten. Det er artig å se at det gror videre også. Alle kan få frem god hest, men det virker som flesteparten av dem jeg har satset på springer, forteller Larsen.

Han var, nær sagt selvfølgelig, til stede på travparken for å følge hestene. Selv om oppdrettet selges, så gir han aldri helt slipp på hestene mentalt – som alle andre oppdrettere.

– Når mine hester starter så pleier jeg å være der. Jeg føler jo at jeg har en liten del av dem fremdeles, selv om de er solgt. Å følge oppdrettet er bare hyggelig og jeg tar ofte turen – også til andre baner. Det har blitt noen turer de siste årene…

Lindesnesoppdretteren er kanskje best kjent for «Grisle»-hestene, men dette er faktisk mange flere der ute sm kommer fra hans oppdrett.

– Nå har jeg låst oppdretternavnet, så nå heter hingstene «Grisle» først, mens hoppene får gudinnenavn. Ordet «Grisle» kommer fra familiegården Grisledal, og er vel rimelig unikt. Noen av det tidligere oppdrettet mitt har imidlertid andre navn, som for eksempel Havglimt, forklarer han.

Han har vært med lenge og også vært oppdretter lenge, men det er først de siste årene hvor han har satset veldig målrettet.

– Før tenkte jeg nok ikke så mye på verken hopper eller hingstevalg. Nå er det en mye større tanke bak det hele. Det har jo også gitt resultater, for oppdrettet nærmer seg 10 millioner nå. Det har gått over all forventning, og jeg må takk Øystein Tjomsland for veldig mye. Jeg har nemlig fått mange gode råd og innspill fra Øystein underveis, fortsetter han.

I år venter han sju føll, hvorav to etter Grisle Odin GL, mens han har fem åringer. Noen er allerede bestilt bort, men noen er fremdeles til salgs. Vi blir ikke overrasket om vi får se mer Grisle-suksess i årene som kommer.

En oversikt over løpene:

I det første løpet satt Ros Borken i tet, med Troll Sterk Odin i dødens og Sjø Perla i andre par utvendig. Runden fra mål overtok Troll Sterk Odin ledelsen og hesten bare kjørte fra resten på sisterunden til en overlegen seier.

I det andre løpet var det Torpa Oda som vant tetkampen. I det femhesters store feltet lå feltet på rekke til runden igjen. 800 meter fra mål angrep storfavoritten Grisle Tore G.L. fra tredjeposisjon. Kalstraveren jobbet seg opp utvendig Torpa Oda, og ned oppløpet koblet han greit grepet og tok en imponerende seier.

Emotion U.M. sto alene på strek i det tredje løpet. Det utnyttet Vidar Hop til fulle da han tok teten og kunne styre og stelle hele veien til mål. Når Hop økte farten på sisterunden hadde ingen bak mulighet til å gjøre noe, og seieren ble til slutt enkel.

I det fjerde løpet dro Per Vetle Kals og Alamacose til tet. Inn på oppløpet angrep Riverside Princess fra andre par utvendig og da måtte Kals kjøre unna med tet hesten. Det åpnet imidlertid opp for lederryggens Gazza Boko, som lett spurtet inn til karrierens første seier.

Eirik Høitomt og Vital Vinter, tok teten i det femte løpet. Torden Prinsen havnet i dødens med Kleppe Nido i rygg, mens Aarbakks Evelyn lå i lederyggen. 500 fra mål trykket Torden Prinsen seg til tet og fikk Kleppe Nido over seg. Inn på oppløpet kjempet disse to side ved side i begynnelsen, men etter hvert fikk Kleppe Nido overtaket. Ved målpassering var seieren komfortabel.

Geir Mikkelsen og One More Time kjørte til tet i det sjette løpet. Han slapp til Tilly Classic, bare for å overta igjen rundt 500-metersmerket. Amon Wise As lå i dødens med Grand Princess bak seg. Inn mot siste sving ble det hele en fartsduell mellom de to første. Det var dødens travende Amon Wise As som øste på med kjempekreftene sine og tok en imponerende seier.

I dagens siste løp var Øystein Tjomsland raskt fremme med Grislesjefen G.L. i rygg på lederen Neslands Gnist. 700 meter fra mål la Tjomsland fireåringen ut et spor. Der lå han rolig frem til siste sving, hvor han bare rolig jogget forbi lederen. Inn på oppløpet satte mannen i gult opp klampen i bånn med Grislesjefen G.L. som spant av gårde til en overlegen seier