Et eventyr og familieprosjekt

 

På travparken mandag får sørlandspublikummet se mange lokale hester. En av disse er Dan Mølgård, som kommer ut etter en noe lengre pause. Kretsen rundt velger å ligge lavt med ambisjonene denne gangen.

– Han har jo ikke startet på fire måneder, så vi tar dette løpet for å se hvordan han ligger an, forteller trener Sandra Homme.

Hun trener sjuåringen og er eier sammen med søster Linn-Kristine. Hesten er imidlertid et skikkelig familieprosjekt, og har gitt dem mange gleder siden han kom inn i familien omkring mars 2020.

– Jeg eier han sammen med min søster, som også hjelper til innimellom. Det er imidlertid et familieprosjekt, dette, for min bestefar på 73 år og hans svoger på 80 år stiller ofte opp. Han har gjort det veldig bra, og et er nok riktig å si at han har vært et skikkelig eventyr for oss siden vi kjøpte han for snaut to år siden. Det er en flott hest og han er jo vallak, så det er perfekt for oss, forklarer hun.

Så gjenstår det å se hvordan det går på travparken på mandag. Homme kan fortelle om en hest som har trent fint, men som kanskje mangler et løp eller to i kroppen.

– Han har bare gått et hurtigarbeid i det siste. Dette var imidlertid et fint løp for han, det er på hjemmebane og hvor han står greit inne grunnlagsmessig, så da valgte vi å starte, legger hun til.

Den gode sønnen til amerikanske From Above (det er to avlshingster med det navnet: en svenskfødt på Menhammar, og en amerikanskfødt i Danmark) har vunnet 14 av 53 starter, og vært på trippelen i 28 starter – mer enn halvparten av startene. Homme ligger likevel ikke lista urealistisk høyt, ei heller denne gangen.

– Jeg er fornøyd med premie hver gang, jeg. Dan Mølgård gir alltid sitt beste. Om han skulle ha en dårlig dag så er det greit – da må bare kusken være snill med han. Men det er ingen dårlige løp fra hans side, og han gir alltid alt, forteller hun stolt av godgutten sin.

Pausen på fire måneder siden siste start var planlagt, og skyldes ikke skader.

 

– Han har ikke vært skadet, og vi har bare trent som vanlig. Dan Mølgård er ikke den som starter mest, og jeg mener uansett at hestene generelt har godt av litt pauser de også. Så er da vinteren er heller ikke den morsomste årstiden å drive å kjøre rundt om for å starte, påpeker hun.

 

Det er når det blir varmere i lufta at hesten kanskje er aller best. Kanskje litt pussig, men ingen av hestens 14. seire har kommet i løpet av de fire første månedene.

 

– Kanskje det er litt tilfeldig, men raske sommerbaner passer nok aller best til han.