Vinterhesten slo til igjen

Will Teddy og Rudolf Roland leverte en kjempeprestasjon til årets tradisjonelle januar-seier på Klosterskogen mandag.

For Roland var det dessuten første seier siden 2017.

– Det ble lett til slutt. På forhånd forventet jeg ikke noen seier, bare en god premie, forteller Rudolf Roland.

Men så var det dette med Will Teddy og januar da. I fjor ble det bare en seier til Will Teddy – og den kom 1. januar. Også i 2020 ble det bare en seier – og den kom 8. januar. Seieren i 2019 kom en måned før, nemlig. 8. desember. Hva er det egentlig med Dotterud Teddy-sønnen som gjør at han tar seirene sine når nettene er som lengst?

– Det er kanskje litt spesielt, men det har sin forklaring. Han sliter nemlig på våren og sommeren, og lider av en eller form for allergi som vi ikke helt finner ut av. Det er derfor han er klart best om vinter, og på det viset fortjener han nok betegnelsen «vinterhest», forklarer han.

Seieren på Klosterskogen var av den sterke typen. Andre par utvendig ble til dødens posisjon runden igjen, men bare noen hundre meter senere satt Will Teddy og Rolland i tet. Vel der fremme holdt hesten lett unna, selv om angrepene kom fra alle kanter på oppløpet.  Det var seier nummer 10 på start 103 i karrieren, og tiåringen så rett og slett uforskammet frisk ut ned oppløpet. Roland er da også enig i at hesten fremdeles synes travløp er moro etter så mange løp.

Det var en flott seier for familien. Will Teddy er nemlig en skikkelig familiehest. Rudolf trener og eier hesten med dattera Andrea, mens hans far Knut er oppdretter.

– Will Teddy har jeg sammen med Andrea. Jeg har tre døtre, og de har hver sin hest sammen med meg. Normalt så deler vi også på stell og trening, men siden hun ikke bor hjemme lenger blir det jo til at jeg tar mesteparten nå, forklarer han – men understreker at hun hjelper til når hun kan.

For Roland faller det naturlig å føre gleden med hest og trav videre til den neste generasjonen, på samme måte som han selv vokste opp med det samme. I oppveksten var han rundt flere av Norges bedre kaldblodshester. Hjemme sto nemlig Dally Trinsa, ei gullhoppe som blant annet ble mor til Dally Sjurson, Dally Svarten, Dally Trine og Dally Pål – i dag hadde hun nok fått utnevnelsen eliteavlshoppe. Andre gode travere var også innom gården i Bjelland, for eksempel var Klang der i en periode som unghest.

– Det var jo disse hestene jeg vokste opp med, som Dally Svarten, Dally Sjurson og andre. Noen av de beste ble jo solgt, men de er oppdrettet i familien. Jeg kjørte jo ingen i løp, men fikk kjørt mange gode hester hjemme og i trening, påpeker han.

Lørdag er det nye muligheter, for da er det løp på Sørlandet. Rudolf seler ut Willmin i det andre løpet, og overlater kuskingen til Eirik Høitomt. Hesten står med tre tredjeplasser på rad og er i fin form, men den dyktige bjelldølen er skeptisk til at det skal bli to trenerseire på fem dager for stallens del.

– Det er en fin hest, men Øystein er ute med en av sine gode i det løpet, så jeg tror ikke det er så veldig realistisk at vi vinner, avslutter Roland.